Νίκος Καραθάνος & Γιώργος Παπακώστας μαζί στο Vittoria Gati
NewsroomΟ σεφ Νίκος Καραθάνος αναζητούσε τα επόμενα βήματά του, ο Γιώργος Παπακώστας προβληματιζόταν για την κουζίνα του Vittoria Gati και έτσι μια γνωριμία που ξεκίνησε στα social media εξελίχθηκε σε φιλία και συνεργασία. Ομολογώ ότι στην αρχή παραξενεύτηκα με το νέο, όταν όμως επισκέφθηκα το εστιατόριο, δοκίμασα τα πρώτα κοινά πιάτα τους και είδα τη χημεία που έχουν στη συνεργασία τους, οι απορίες μου λύθηκαν.
Με πιάτα όπως αυτό το ολόδροσο και μυρωδάτο «ταρτάρ» από πολύχρωμα ντοματάκια σε νερό ντομάτας και αγγουριού με burrata ή το νοστιμότατο ριζότο ντομάτας με κρέμα κατσικίσιου τυριού και –εξαιρετικά– κεφτεδάκια σχάρας, το βέβαιο είναι ότι έχουμε πολλά να περιμένουμε από αυτό το δίδυμο στο πολύ κομψό εστιατόριο της Γλυφάδας. Ιδιαίτερα όταν η συνέχεια ήταν εξίσου απολαυστική, με ραβιόλι με μανιτάρια και ραγού γαρίδες ή νιόκι με πιπεράτη σος και short ribs.
Πλατεία Νυμφών 1, Γλυφάδα, τηλ. 2108944491
Από τον Πάνο Δεληγιάννη
Πηγή: eatme Ιουλίου. Το eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής
- Η σιωπή του Φραπέ με τις πλάτες της ΝΔ, το σπάσιμο του αγροτικού μετώπου από τους Κρητικούς αγρότες και τα συγχαρητήρια του ΠΑΣΟΚ στον Πιερρακάκη
- Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Κρήτη για απάτες με επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ – 15 προσαγωγές για εγκληματική οργάνωση
- Τι σημαίνει η εκλογή Πιερρακάκη στην προεδρία του Eurogroup
- Ηλιόλουστο σκηνικό πριν την πτώση της θερμοκρασίας: Πότε «χαλάει» ο καιρός - Η πρόγνωση Μαρουσάκη