Food & Drink|30.08.2019 13:27

Αυτή η Gastronomy Wednesday του Island έχει Αλέξανδρο Τσιοτίνη

Newsroom

Πολλοί ταλαντούχοι σεφ έδωσαν αυτό το καλοκαίρι το «παρών» στις Gastronomy Wednesdays του Island, με το γνωστό εστιατόριο και μπαρ στα Λιμανάκια της Βάρκιζας να ανεβάζει γαστρονομικές στροφές, φιλοξενώντας κάθε Τετάρτη ένα διαφορετικό πρόσωπο της ελληνικής σκηνής. Στο μέχρι τώρα δυνατό line up (Νίκος Καραθάνος, Γκίκας Ξενάκης, Δήμος Μπαλόπουλος, Άνταμ Κοντοβάς, Μιχάλης Νουρλόγλου, Δήμος Σαμουράκης, Γιώργος Παπακώστας, Δημήτρης Σκαρμούτσος, Δημήτρης Δημητριάδης, Γιάννης Παρίκος, Νίκος Θωμάς) έρχεται να προστεθεί, παρουσιάζοντας το δικό του ειδικό μενού την Τετάρτη 4/9, ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης.   

Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης, (μα)θήτευσε πλάι σε μεγάλα ονόματα της γαλλικής γαστρονομίας όπως ο Alain Passard, o Éric Frechon, η Hélène Darroze και ο Pascal Barbot, πριν επιστρέψει στην Ελλάδα, και κεντρίσει το ενδιαφέρον σχεδόν… άμα τη αφίξει του. Εξαιρετικά δημιουργικός, από τους πιο ταλαντούχους της γενιάς του, είναι από το 2015 σεφ και συνιδιοκτήτης του βραβευμένου εστιατορίου CTC στα Ιλίσια.

Αυτή την Τετάρτη στο Island, σας δίνεται η ευκαιρία να δοκιμάσετε, χαζεύοντας τα κύματα, πιάτα που αποτυπώνουν τη σύγχρονη, με ελληνομεσογειακές αποχρώσεις (και χαρακτηριστικές γαλλικές προσλαμβάνουσες) κουζίνα του, όπως η περίφημη –signature– βελουτέ καλαμπόκι αρωματισμένη με αστακό, με αφρό από τρούφα και περγαμόντο, που πραγματικά γεμίζει το στόμα σου αρώματα, μια καλαμαράδα με υφές ντομάτας και μια αρνίσια πικάνια με μελιτζάνα, ρεβίθια και μαύρο σκόρδο. 

27ο χλμ Αθηνών-Σουνίου, Βάρκιζα. Κρατήσεις στα τηλέφωνα: 2109653563-564.