Food & Drink|03.09.2019 14:04

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη - Εργαστήρι: Εσείς ακόμα να δοκιμάσετε προσφούρνια;

Newsroom

Και εγένετο Τα Καραμανλίδικα του Φάνη - Εργαστήρι. Είναι ένας καινούργιος σχετικά χώρος, φωτεινός, με λίγα τραπέζια, βαριές ξύλινες καρέκλες κι ακολουθεί την ίδια γευστική φιλοσοφία με το αγαπημένο μεζετζίδικο-παντοπωλείο της οδού Σωκράτους, αντλώντας κι εκείνος έμπνευση από τα βυζαντινά παστομαγειρεία.

Μόνο που στο Εργαστήρι των Καραμανλίδικων στην Ερμού, πέρα από τους γνωστούς μερακλίδικους μεζέδες, σας περιμένει κι ένας ξυλόφουρνος και μαζί του προσφούρνια: έτσι λέγονταν τα ψωμάκια που έψηναν σε υπαίθριους φούρνους την εποχή του Βυζαντίου και τα οποία στην προκειμένη μπορείτε να «πλουτίσετε» επιλέγοντας από τη μεγάλη συλλογή τυριών και αλλαντικών που φιγουράρουν στις βιτρίνες, καθώς και να τα αγοράσετε για το σπίτι – χειροποίητο σουτζούκι, καραμανλίδικους παστουρμάδες ωρίμανσης και κάθε λογής τυριά, καπνιστά, παλαιωμένα, φρέσκα κατσικίσια.Μη χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε και τα χειροποίητα γλυκά: κιουνεφέ και μπακλαβά που μοσχοβολάει βούτυρο, καζάν ντιπί, παστέλι, ρυζόγαλο... 

Ερμού 119, Αθήνα, τηλ. 2103219119

Aπό τον Βασίλη Δημαρά 

Πηγή: eatme Σεπτεμβρίου. Το eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής