Food & Drink|12.09.2019 17:02

Τρεις μπίρες για τους φαν των Μόντι Πάιθον

Newsroom

Το ζυθοποιείο Black Sheep στο Γιορκσάιρ έχει ήδη στη γκάμα του δύο μπίρες αφιερωμένες στoυς Μόντι Πάιθον. Φέτος που συμπληρώνεται μισός αιώνας – στη Γηραιά Αλβιώνα ετοιμάζονται για τους σχετικούς εορτασμούς– από τότε που σχηματίστηκαν οι ξεκαρδιστικοί, ασεβείς, αμφισβητίες «πύθωνες», οι οποίοι με τη σουρεαλιστική ματιά και το καυστικό τους χιούμορ έγραψαν ιστορία στο BBC, λανσάρει και την τρίτη.

Η αρχή έγινε πριν από 20 χρόνια, στην 30η επέτειο της δημιουργίας της χαρισματικής εξάδας, η επιρροή της οποίας στην κωμωδία ήταν, κατά πολλούς, ανάλογη με αυτή με των Μπιτλς στην μουσική, με μια φρουτώδη Golden Ale ονόματι Holy Grail, αναφορά στην ταινία «Οι Ιππότες της Ελεεινής Τραπέζης» (Monty Python and the Holy Grail). Το 2016 ακολούθησε η Pale Ale ονόματι Βrian, συνδεδεμένη με το ξεκαρδιστικό και ελαφρώς... ιερόσυλο «Ένας Προφήτης... Μα τι Προφήτης!» (Monty Python's Life of Brian).

H Monty Python's Flying Circus ήρθε να προστεθεί στις Holy Grail και Brian / Black Sheep Brewery

Η Black Sheep ολοκληρώνει τώρα την τριλογία με την Flying Circus, το «Ιπτάμενο Τσίρκο των Μόντυ Πάιθον» δηλαδή, μια χάλκινη Pale Ale με αρώματα ροδάκινου και καραμέλας και νότες εσπεριδοειδών, που παραπέμπει στα τηλεοπτικά τους σκετς. Με το που βλέπεις την ετικέτα σκέφτεσαι αυτόματα τους Γκρέιαμ Τσάπμαν, Τζον Κλιζ, Έρικ Άιντλ, Τέρι Γκίλιαμ, Τέρι Τζόουνς και Μάικλ Πάλιν να μεταμορφώνονται σε άγριες Βρετανίδες γιαγιάδες που τρομοκρατούν τις γειτονιές και ξυλοκόπους cross-dressers, να λανσάρουν το Υπουργείο Ηλίθιου Περπατήματος, να παραδίδουν μαθήματα αυτοάμυνας απέναντι σε υποτιθέμενους επιτιθέμενους με (φονικές;) μπανάνες και να αναμεταδίδουν εκείνο το ξεκαρδιστικό ποδοσφαιρικό ματς μεταξύ αρχαίων Ελλήνων και Γερμανών φιλοσόφων.

Τώρα που ο εβδομηνταεπτάχρονος Τζόν Κλιζ έρχεται στις 20 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο για ένα κράμα live stand up comedy και μονταρισμένου υλικού από παλιές του παραστάσεις, με τίτλο «Last time to see me before I die», είναι ίσως η πλέον κατάλληλη στιγμή για μια γουλιά νεο-νοσταλγίας. Όσοι πιστοί (και ζυθολάτρεις) μπορείτε να παραγγείλετε διαδικτυακά τις τρεις μπίρες της σειράς μέσω του σάιτ της Black Sheep.

Monty Pythonμπίρα