Food & Drink|10.10.2019 15:53

3 street pizza spots στην Αθήνα που πρέπει να επισκεφθείς

Newsroom

Το φαγητό του δρόμου έχει γίνει το νούμερο ένα gastro trend, με πολλές διαφορετικές και νέες προτάσεις (bao, falafel κ.λπ.). Ανάμεσά τους, η pizza παραμένει κλασική αξία και εξελίσσεται σε ποιότητα και συνδυασμούς υλικών. Κάνουμε βόλτα στο κέντρο της πόλης και ανακαλύπτουμε τρία σημεία για χειροποίητη πίτσα, που θα σε κάνουν να γλείφεις τα δάχτυλά σου…

CRUST  στου Ψυρρή

Τραγανή ζύμη από επιλεγμένη σύνθεση αλευριών, φρέσκα υλικά, αρωματική χειροποίητη σάλτσα ντομάτας και μεγάλα κομμάτια κάνουν το industrial μαγαζί του Ψυρρή δημοφιλές pizza stop. Αξίζει να καθίσετε  λίγο για να ακούσετε τις μουσικές επιλογές σε hip hop και punk και να ρίξετε κλεφτές ματιές στην ανοιχτή κουζίνα και στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο. Έχουν 12 διαφορετικές συνταγές. Κάντε την αρχή με το best seller, τη shroom με τρούφα, άγρια μανιτάρια, ντοματίνια και φλούδες παρμεζάνας. 

Πρωτογένους 13, Ψυρρή, τηλ. 2103257179  

LA PIZZETTA στην Αιόλου

Το καλύτερο διάλειμμα από τα ψώνια είναι μια πίτσα φτιαγμένη στα γούστα σου και στα μέτρα σου. Στο La Pizzetta διαλέγεις τη ζύμη που σου αρέσει –τραγανή, λεπτή, αφράτη ακόμα και μαύρη– και το μέγεθος που αντέχεις – από κανονικό μέχρι extra large. Μετά η ποικιλία σε υλικά είναι τόσο μεγάλη, που σίγουρα θα βρεις αυτή που θα σου κάνει κλικ. Πάντως, αν αγαπάς τις spice γεύσεις, πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις την Demone με σάλτσα pizzetta, mix τυριών, σαλάμι αέρος, σαλάμι πεπερόνε, λουκάνικο Μυκόνου, φρέσκια ντομάτα και μπούκοβο. 

Αιόλου 56, τηλ. 2111823444

PIZZA DAL PROFESSORE στο Σύνταγµα

Πρόσφατη άφιξη στο κέντρο, μια οβάλ πίτσα που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο ζυμάρι και στα πρωτότυπα υλικά. Πρόκειται για παραλλαγή της ζύμης scrocchiarella με την ανάμειξη τριών αλευριών και φυσικό προζύμι, που ανοίγεται στο χέρι και ψήνεται σε ιταλικό περιστροφικό φούρνο με πορώδη πέτρα. Το αποτέλεσμα είναι scrocchiarella πολύ τραγανό. Θα το διαπιστώσετε μέσα από 14 αλμυρές συνθέσεις. Πολύ καλή είναι η carbonara και η marinara, ενώ ενδιαφέρον έχουν και κάποιες προτάσεις με τολμηρά υλικά, όπως είναι το αυγοτάραχο, τα αυγά ποσέ και το ραγού. 

Βουλής 7, Σύνταγμα, τηλ. 2111828508

Από την Χρυσούλα Κυριακοπούλου

Πηγή: eatme Οκτωβρίου. Το eatme κυκλοφορεί κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα με το Έθνος της Κυριακής

street foodπίτσα