Food & Drink|22.10.2019 08:51

Aνακύκλωση στο σπίτι από τη Nespresso

Newsroom

Οι κάψουλες για τις μηχανές του καφέ  μπορεί να είναι πρακτικές –έχεις έναν espresso ή cappuccino με το πάτημα ενός κουμπιού–, δεν είναι όμως φιλικές προς το περιβάλλον. Σε μια εποχή που καλεί για πιο συνειδητοποιημένες και συστηματοποιημένες πρακτικές όσον αφορά στην κατανάλωση πόρων και στην μείωση των απορριμάτων, η Νespresso, που είχε ήδη κάνει βήματα προς την υπεύθυνη διαχείριση των χρησιμοποιημένων καψουλών «τρέχοντας» ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης από το 2014, προχωράει παραπέρα.

Μέχρι πρόσφατα οι καταναλωτές των καφέδων παρέδιδαν τις κάψουλες σε ειδικά διαμορφωμένα σημεία συλλογής (στις Nespresso Boutiques και σε επιλεγμένα καταστήματα Κωτσόβολος). Πλέον όμως με την επέκταση του προγράμματος, μπορούν να τις παραδίδουν στον μεταφορέα με την παραλαβή της παραγγελίας τους κατ’ οίκον. Η υπηρεσία προσφέρει τη δυνατότητα ανακύκλωσης σε κάθε νοικοκυριό, σε όλη την Ελλάδα, με το κόστος συσκευασίας, συλλογής, μεταφοράς και διαχείρισης των καψουλών να καλύπτεται από την εταιρεία, χωρίς καμία επιβάρυνση για τους πελάτες - μέλη του Nespresso Club.

Οι προς ανακύκλωση κάψουλες μετά τη συλλογή τους μεταφέρονται στο Κέντρο Ανακύκλωσης Αλουμινίου (ΚΑΝΑΛ) της ΕΛΒΑΛ, όπου η ειδικά σχεδιασμένη μηχανή ανακύκλωσης καψουλών, διαχωρίζει τον καφέ από το αλουμίνιο. Στη συνέχεια το αλουμίνιο ανακυκλώνεται από την ΕΛΒΑΛ για την παραγωγή νέων προϊόντων αλουμινίου, ξαναμπαίνοντας στη ζωή μας με άλλες μορφές και ο καφές αποστέλλεται για κομποστοποίηση.

καφέςανακύκλωση