Food & Drink|01.11.2019 07:31

Ξεναγήσεις, γευσιγνωσίες και δημιουργικά παιχνίδια με καλό σκοπό στο Κτήμα Κοκοτού

Newsroom

Την ερχόμενη Κυριακή, 3 Νοεμβρίου, που γιορτάζει ο Αϊ-Γιώργης ο Μεθυστής, αξίζει να βάλετε στο πρόγραμμά σας μια επίσκεψη στο Κτήμα Κοκοτού, στις παρυφές της Πεντέλης. Η μέρα θα ξεκινήσει, στις 10 το πρωί, με τη Θεία Λειτουργία στο γραφικό λευκό εκκλησάκι που φέρει το όνομά του αγίου που σε πολλές περιοχές της χώρας μας και ιδιαίτερα στην Κρήτη, από όπου και κατάγεται ο Γιώργος Κοκοτός, συνδέθηκε με το άνοιγμα των βαρελιών και τη δοκιμή του νέου κρασιού. Και θα συνεχιστεί με ξεναγήσεις στον αμπελώνα, στο οινοποιείο, στον ελαιώνα, στον λαχανόκηπο και στα μελίσσια του πολύ δραστήριου κτήματος, σεμινάρια γευσιγνωσίας και φαγητό.

Για τα παιδιά

Η ομάδα Young Vines θα απασχολήσει τα παιδιά ηλικίας 1-4 ετών δημιουργώντας σημεία για ελεύθερο παιχνίδι αλλά και γωνίες για ζωγραφική με φυσικά χρώματα, χειροτεχνίες και παιχνίδι με πηλό και άλλα φυσικά υλικά. Τα μεγαλύτερα παιδιά, 4-10 ετών, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εικαστικό εργαστήρι καθώς και στο κυνήγι θησαυρού που οργανώνει η ομάδα Μηδέν Άπειρο μέσα στο κτήμα. Παράλληλα η ομάδα της Ecomagination θα περιμένει τους πιο δραστήριους μικρούς από 4 ετών στο πάρκο περιπέτειας που θα έχει στηθεί στον κήπο, με τραμπολίνο, bungee trampoline, αναρρίχηση και τοξοβολία. Τέλος, εκπρόσωποι της εταιρείας RaniaNovelty θα παρουσιάσουν το καινοτόμο πολυβραβευμένο προσχολικό παιχνίδι Mantra Lingua Reading Pen.

Το bazaar

Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο πλέον φιλανθρωπικό bazaar, φέτος για την ενίσχυση του Σωματείου «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος», το οποίο έχει ως σκοπό τη μείωση των παιδικών ατυχημάτων, την άμεση και σωστή αντιμετώπιση των παιδικών τραυματισμών και την αναβάθμιση της νοσηλείας των παιδιών στη χώρα μας. Στα stands των 30 οικοτεχνιών και μικρών επιχειρήσεων που θα συμμετέχουν, οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν διάφορα προϊόντα (δώρα, κοσμήματα, κεραμικά, χειροποίητα γλυκά, πλεκτά, ρούχα, κλπ), βοηθώντας το σωματείο στο έργο του.

Μια Μέρα στο Κτήμα Κτήμα Κοκοτού, Σταμάτα Αττικής, τηλ: 2108145113. Ώρες: 11:00-17:00. Είσοδος για ενήλικες: €2 (το σύνολο των εσόδων από τα εισιτήρια θα προσφερθεί στο Σωματείο)

Από την Άντζελα Σταματιάδου

κρασίφύσηπαιδιά