Food & Drink|29.10.2019 16:58

Βagel, σάντουιτς ή wrap; Καινούργιες γεύσεις στα Starbucks

Newsroom

Είτε κάνετε μια μικρή στάση στα τραπεζάκια και τους καναπέδες τους για μια σύντομο διάλειμμα, είτε περάσετε για να πάρετε κάποιο από τα χαρακτηριστικά τους, πληθωρικά ροφήματα κι ένα σνακ στο χέρι, θα δείτε ότι ο Οκτώβριος έφερε στα Starbucks μια σειρά από καινούργιες συνταγές. Η νέα σειρά γευστικών προτάσεων των γνωστών καταστημάτων, τις οποίες έχει επιμεληθεί ο Βασίλης Σπόρος, σεφ και συνιδιοκτήτης του δημοφιλούς Po’ Boys στου Ψυρρή, αντλεί υλικό από διαφορετικές κουλτούρες, διασταυρώνοντας αμερικάνικα (λόγω... καταγωγής), μεσογειακά και ελληνικά στοιχεία και παίζει αρκετά και με την ιδέα ενός (long) brunch.

Μπορείτε λοιπόν να δοκιμάσετε τα δύο καινούργια, πλούσια bagels, το ένα με ομελέτα, τέσσερα τυριά και σχοινόπρασο και το άλλο με καπνιστό μπέικον, καπνιστή scamorza και pesto μελιτζάνας, τα οποία είναι ωραία ιδέα για πρωινό/δεκατιανό (όχι ότι δεν σερβίρονται και αργότερα). Μπορείτε επίσης να επιλέξετε σάντουιτς, είτε με προσούτο, μοτσαρέλα και κρέμα μανιταριών πορτσίνι, είτε, αν θέλετε κάτι πιο έντονο, με ψιλοκομμένο σαλάμι αέρος, ένταμ, λίγο κάρδαμο και σος καρυδιού. Μετά, είναι και τα νέα wraps, τα οποία έχουν δύο όψεις: από τη μια έχεις Μεξικό, μέσω μιας ήπια πικάντικης τορτίγιας με φιλέτο κοτόπουλο, σιρόπι σφενδάμου, σπανάκι και σάλτσα πιπεριάς chipotle, από την άλλη Ελλάδα, με σπανάκι, τυρί, γλυκά κρεμμύδια και θυμάρι, κλεισμένα σε αραβική πίτα, με γεύση που σου φέρνει στο νου... σπανακόπιτα.

Τέλος, για όσους έχουν αποκλείσει από τη διατροφή τους τα ζωϊκά και τα γαλακτοκομικά, υπάρχει ένα vegan κρουασάν με τραγανό σπανάκι, jackfruit (ένα τροπικό φρούτο με σκληρό περίβλημα, που λειτουργεί ως εναλλακτική πρωτεΐνη και που όταν μαγειρεύεται θυμίζει σε γεύση κάτι ανάμεσα σε κοτόπουλο και χοιρινό), αυστηρώς χορτοφαγική μαγιονέζα και σος ΒΒQ.

σνακ