Food & Drink|08.11.2019 09:56

Mα bao με σουτζουκάκια και bao «μπουγάτσα»;

Άντζελα Σταματιάδου

Τρεις είναι οι δημιουργοί του Thess Bao. O σεφ Δημήτρης Παμπόρης, ο Γιάννης Ζιάγκας, ιδιοκτήτης του εστιατορίου Μανιτάρι, κι ο σεφ Γιάννης Πατέικας. Στο νέο αυτό χώρο που θα ανοίξει τις πόρτες του τις επόμενες ημέρες στο νούμερο τρία της οδού Καλαποθάκη βρίσκoυν τόπους συνάντησης των bao bans, που είναι από τους πιο χαρακτηριστικούς εκπροσώπους του street food της ανατολικής και νοτιοανατολικής Ασίας, με διεθνείς και με ελληνικές –και ενίοτε βορειοελλαδίτικες– γεύσεις κι αρώματα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα έχει κανείς τη δυνατότητα να δοκιμάσει ένα bao burger με αυγό τηγανητό και μπέικον ή ένα bao με πανσέτα BBQ και κίμτσι (κορεάτικο τουρσί) από αγγούρι, θα μπορεί όμως και να προτιμήσει κι ένα bao με κολοκυθοκεφτέ, ένα άλλο με σμυρνέικα σουτζουκάκια και, στις γλυκές εκδοχές, ένα τηγανητό bao που εμπνέεται από την... μπουγάτσα, με γέμιση κρέμας, άχνη και κανέλα. Στο Thess Bao, θα βρει επίσης σαλάτες και τηγανητές πατάτες με διάφορα συνοδευτικά, όπως για παράδειγμα με αυγό και κρέμα μπουγιουρντί ή με καραμελωμένο κρεμμύδι και μπέικον.

Thess Bao Καλαποθάκη 3, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310235225

street foodΘεσσαλονίκη