Food & Drink|09.11.2019 10:56

Θεσσαλονίκη: 4 αγαπημένα all-time classic στέκια

Βαγγέλης Δρίσκας
  1. Το «καλό εστιατόριο» της πόλης, το Clochard, το γνώρισα πριν από 15 σχεδόν χρόνια. Μου άρεσε που γέμιζε με μεγάλες παρέες και οικογένειες τα μεσημέρια της Κυριακής. Μοντέρνο, χαλαρό, με άψογο σέρβις που ξεχειλίζει ευγένεια και επαγγελματισμό, έχει φαγητό για όλα τα γούστα. Από κλασικό σατομπριάν μέχρι σαλάτα κινόα με θαλασσινά, όλα τα πιάτα χαρακτηρίζονται από τη φροντίδα, τα ολόφρεσκα υλικά και τη δυνατή γεύση.
  2. Δύο είναι οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να περάσεις από τη Διαγώνιο: σουτζουκάκια και γύρος. Αριστοτεχνικά ψημένα, με το απαραίτητο βορειοελλαδίτικο μπούκοβο και την πολίτικη σαλάτα, και έχεις δοκιμάσει δύο από τα πιο φημισμένα πιάτα της πόλης.
  3. Το Salonica στο Makedonia Palace με κέρδισε από την πρώτη μου επίσκεψη. Ελληνική κουζίνα στο φόρτε της από τον Σωτήρη Ευαγγέλου, γενναιόδωρες μερίδες, καλές τιμές, όλα συντελούν ώστε να έχεις μια γαστρονομική εμπειρία. Ο κυριακάτικος μπουφές είναι ένας ακόμα πολύ σοβαρός λόγος για να το επισκεφθείς, καθώς πουθενά αλλού δεν υπάρχει αυτή η ποικιλία σε γεύσεις, από σαλάτες, ορεκτικά, κρεατικά και θαλασσινά μέχρι τα πολλά και εντυπωσιακά γλυκά.
  4. Στη Βογατσικού 3, στο ομώνυμο μπαρ, δοκιμάζουμε τα πιο ψαγμένα κοκτέιλ. Οι bartenders δημιουργούν ανάλογα με τη διάθεσή μας και προτείνουν απίστευτα ποτά, παίζοντας πολλές φορές με τολμηρούς συνδυασμούς. Μας αρέσει το άκαπνο περιβάλλον και το αδιαχώρητο κάθε μεσημέρι και απόγευμα Σαββάτου.

Πηγή: eatme. To eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής

Θεσσαλονίκημπαρεστιατόρια