Food & Drink|14.11.2019 10:42

Three Pieces: το κονσεπτικό speakeasy bar της Θεσσαλονίκης

Newsroom

Τρία είναι τα μέρη ενός shaker, τρία τα ξεχωριστά μέρη του μαγαζιού και τρία τα μέλη της παρέας που το εμπνεύστηκαν: ο Αχιλλέας Πλακίδας, ο Σωτήρης Πέτρου και ο Σάββας Σμάλης.Το Three Pieces προσφέρει μια σύνθετη εμπειρία, που συνδυάζει τα ευφάνταστα cocktail με το street food και τη διασκέδαση.

Μπαίνεις μέσα και η πρώτη στάση είναι γευστική, με έθνικ πινελιές. Μπροστά σου ψήνονται και ετοιμάζονται ζουμερά bao, tacos, burgers και hot dogs, με παιχνιδιάρικες και πληθωρικές homemade σάλτσες. Δίπλα είναι ένα photobooth, το οποίο κρύβει πολλές εκπλήξεις. Από τη μια, μπορείς να φωτογραφηθείς με την παρέα σου. Από την άλλη, αποτελεί το μυστικό πέρασμα για το τρίτο μέρος του μαγαζιού, το ατμοσφαιρικό bar.

Προσοχή, για να περάσεις χρειάζεσαι έναν προσωπικό κωδικό. Η διαδικασία είναι απλή: κάνεις κράτηση από πριν στο site threepieces.gr και σου δίνουν το δικό σου νούμερο. Μέσα στο bar επιτρέπεται να μπουν μέχρι δεκαπέντε άτομα και να μείνουν maximum για δύο ώρες.

Αξίζει όμως η εμπειρία. Είσαι σε άμεση επαφή με τον bartender, που θα σου φτιάξει αυτό που σου αρέσει, ή έχεις τη δυνατότητα να δοκιμάσεις τα πολύ ιδιαίτερα και καινοτόμα cocktail της λίστας, τα οποία βασίζονται μεν σε κλασικές συνταγές, ωστόσο έχουν υψηλές τεχνικές και ψαγμένα υλικά – τα φτιάχνουν ο Αχιλλέας Πλακίδας και η ομάδα της μπάρας. Σίγουρα πρέπει να δοκιμάσεις το αναβαθμισμένο Negroni και πριν φύγεις να επισκεφτείς και τον πάνω όροφο με το ρετρό φλιπεράκι για ένα σύντομο παιχνίδι!

Three Pieces Βεροίας 4, Άνω Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη τηλ. 2311221463

Από την Χρυσούλα Κυριακοπούλου

Πηγή: eatme Νοεμβρίου. Το eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής.

Θεσσαλονίκημπαρstreet foodκοκτέιλ