Food & Drink|26.11.2019 18:34

Νέες χειμωνιάτικες γεύσεις στο Olive Garden, πάντα με ελληνική σφραγίδα

Newsroom

Η θέα είναι μεγάλο ατού. Καθισμένος σε ένα από τα τραπέζια του Olive Garden βλέπεις από τον Λυκαβηττό και την Ακρόπολη, μέχρι τον Υμηττό, την Πάρνηθα και τον Σαρωνικό στο βάθος – ιδίως το καλοκαίρι, που οι ξένοι επισκέπτες είναι περισσότεροι, οι φωτογραφίες πέφτουν βροχή. Δεν είναι όμως το μόνο ατού. H κουζίνα του εστιατορίου τoυ ξενοδοχείου Τitania είναι ανάλογα ικανή αφορμή για να το προσθέσει κανείς στη χειμερινή του ατζέντα, καθώς ο επί χρόνια executive chef Χρήστος Τζιλήρας κάνει ενδιαφέρουσα δουλειά, εστιάζοντας σε προσεκτικά επιλεγμένα ελληνικά προϊόντα Π.Ο.Π και Π.Γ.Ε.

Το καινούργιο χειμερινό μενού του εστιατορίου κινείται ακριβώς σ’ αυτόν τον άξονα, με σύγχρονη διάθεση, διεθνείς τεχνικές και ευφάνταστες προτάσεις. Στις σελίδες του θα συναντήσετε πιάτα όπως το καλαμάρι σχάρας, που σερβίρεται σε ζεστή σαλάτα από βιολογικές φακές Γρεβενών με σουτζούκι, λαχανικά και βινεγκρέτ με λιαστή τομάτα Ξάνθης και εσπεριδοειδή, το χειροποίητο λαζάνι που γεμίζεται με γαρίδες, άγρια ελληνικά μανιτάρι και πράσινα σπαράγγια ή τα φιλέτα μπαρμπουνιού με καπνιστό πουρέ κουνουπιδιού και βιολογικά μαυρομάτικα φασόλια Φενεού.

H σοκολάτα είναι ευπρόσδεκτο φινάλε κάθε δείπνου – στην προκειμένη ο σεφ προτείνει μια bitter εκδοχή με τραγανό φουντούκι. Μπορείτε να συνεχίσετε με ένα χαλαρωτικό κοκτέιλ με θέα στη φωτισμένη νυχτερινή Αθήνα από τα ψηλά. Μπορείτε επίσης να ανέβετε μέχρι τον 11ο όροφο του ξενοδοχείου και μόνο για ποτό. Το roof garden μένει ανοικτό μέχρι τις 2 π.μ.

Olive Garden Ξενοδοχείο Τitania, Πανεπιστημίου 52, Aθήνα, τηλ. 2103326000. Ώρες λειτουργίας: 11.00 – 02.00

εστιατόριοελληνική κουζίνα