Food & Drink|29.11.2019 10:27

Το World Class Fine Drinking Cocktail Festival επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη

Άντζελα Σταματιάδου

Είναι η τρίτη χρονιά που στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στήνεται μια μεγάλη γιορτή για τους λάτρεις του καλού ποτού. Το World Class Fine Drinking Cocktail Festival επιστρέφει από την Πέμπτη 12 έως και το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, συγκεντρώνοντας στην Αποθήκη Γ’ του ΟΛΘ ταλαντούχους bartenders από 27 bar της πόλης και, μαζί τους, πολλά κλασικά κοκτέιλ ιδωμένα με φρέσκια, ανανεωτική ματιά. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν Οld Fashioned, Manhattan, Paloma και Μargarita, Negroni, Cosmopolitan, Moscow Mule και όχι μόνο σε πολλές δημιουργικές παραλλαγές, βασισμένες στο πορτφόλιο των reserve brands της Diageo, ακούγοντας τις μπάντες που θα ανεβαίνουν στη σκηνή του φεστιβάλ.

Σε κάθε μέρα της διοργάνωσης, που στόχο έχει να καλλιεργήσει την κουλτούρα του καλού ποτού, αποτυπώνοντας παράλληλα τις εξελίξεις στο χώρο του bartending, αντιστοιχούν 9 pop-up bars. Η αρχή θα γίνει την Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου με τα SpeakEasy Floor, The Bar L.A.B, Dio Con Dio, Three Pieces, Chilai, U-Bar, Salto, On the Road και The Hub House – επί σκηνής θα βρίσκονται οι εκρηκτικοί My Excuse. Tην Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου, τη σκυτάλη θα πάρουν τα bar Calderon, Navona, Noell, Charlie, The Rockfellas, Ciel, Cottage, MOI και Blanc Gastrobar, υπό τους soul, funk, disco, r'n'b ήχους των Souled Out. To Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, το φεστιβάλ κλείνουν τα The Blue Cup, Tribeca, Ensayar, Γορίλας, Αίγλη Γενί Χαμάμ, Cin- Cin, Apallou, Mistral Seaside, Paraty & Loft, με τους My Excuse να επιστρέφουν στο live stage με τις alternative/modern rock μουσικές τους.

Να προσθέσουμε, τέλος, ότι για πρώτη χρονιά, το World Class Fine Drinking Cocktail Festival πέρα από δεξιοτέχνες του μπαρ και κοκτέιλ με εκλεπτυσμένα αποστάγματα, καινοτόμες τεχνικές και ευφάνταστα σερβιρίσματα, έχει και street food, από το Mahalo Food Truck και την Paola Mobile Pizzeria.

World Class Fine Drinking Cocktail Festival Αποθήκη Γ’, Λιμάνι Θεσσαλονίκης. Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00. Η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε άτομα άνω των 18 ετών, κοστίζει € 10 και περιλαμβάνει δύο κοκτέιλ.

Θεσσαλονίκηbartenderκοκτέιλφεστιβάλ