Δύο μενού με γαλλικό αέρα στο Explorer’s Bar-Βistro
NewsroomΌσοι βρεθήκατε στην Πάρο το περασμένο καλοκαίρι ίσως να πήρατε μια πρώτη γεύση από τον κουζίνα του Henri Emmanuel Guibert. O Ελληνογάλλος σεφ, που έχει περάσει από το Auberge de Chavannes κι από την κουζίνα του ξενοδοχείου Hollington House στο Reading της Αγγλίας, για να συνεχίσει σε εστιατόρια της Κορσικής, άνοιξε πέρυσι, μαζί με τον αδερφό του Patrick, το δικό του εστιατόριο, το Henri G., σε ένα αρχοντικό στην Παροικιά. Η προτασή του; Πιάτα μεσογειακά, με γαλλικές βάσεις και ελληνικά υλικά. Το ίδιο στιλ ακολουθούν τα δύο μενού που παρουσιάζει στην καρδιά της Αθήνας και που θα σερβίρονται, από τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, στο Explorer’s Bar-Bistro του ξενοδοχείου NJV Athens Plaza.
Το ένα ξεκινάει με λευκή ψαρόσουπα με σχοινόπρασο, σκορδάτα κρουτόν και σάλτσα με χαρίσα, συνεχίζει με μυλοκόπι κονφί και πουρέ πατάτας με ελληνική τρούφα και κλείνει με μους σοκολάτας Guanaja 70% με φράουλες μαριναρισμένες σε πετιμέζι. Το άλλο περιλαμβάνει τόνο ταρτάρ με γουακαμόλε και μους ούζου, μοσχαρίσιο φιλέτο με πάστα ελιάς Καλαμών και ψητά λαχανικά με θυμαρίσιο μέλι, καθώς κι ένα καρπάτσιο μάνγκο με γλυκό τριαντάφυλλο και παγωτό γιαούρτι. Πέρα από τα δύο αυτά μενού, στο ατμοσφαιρικό μπιστρό του ξενοδοχείου, που με τις πράσινες δερμάτινες πολυθρόνες, τις κρυστάλλινες απλίκες και τα χειροποίητα χαλιά παραπέμπει σε βρεταννικό gentlemen’s club, μπορεί κανείς να επιλέξει και αυτόνομα όποια από πιάτα επιθυμεί και να κάνει τους δικούς του συνδυασμούς.
Explorer’s Bar-Βistro Βασιλέως Γεωργίου Α' 2, Πλατεία Συντάγματος, Αθήνα, τηλ. 210 3352400
- Η επίθεση των γαλάζιων βουλευτών κατά του ΥΠΑΑΤ για το «Μέτρο 23», το φρέσκο γάλα του Σαμαρά ο Νικολόπουλος που στέκεται πίσω από τον Σαμαρά
- Πώς «διαβάζει» η κυβέρνηση το τοπίο και γιατί έρχονται νέα… γαλάζια ραντεβού
- Όπου φύγει φύγει οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ: Αδειάζουν τα νοσοκομεία - «Έχουμε εξοπλισμό, δεν έχουμε χέρια»
- Τριπλάσιοι φόροι στα ακίνητα από το 2027: Τι φέρνει το νέο Τέλος Τοπικής Ανάπτυξης