Ελλάδα|17.04.2020 16:36

Παρατείνεται μέχρι τις 20:30 το ωράριο των σούπερ μάρκετ

Newsroom

Παρατείνεται η λειτουργία των σούπερ μάρκετ για σήμερα Μ. Παρασκευή, έως τις 20.30, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Twitter αναφέρει:

«Για σήμερα Μ. Παρασκευή και για την εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας των υπεραγορών (Σούπερ Μάρκετ) έως τις 20:30».

Ουρές εκατοντάδων ανθρώπων έξω από σούπερ μάρκετ

Τα σούπερ μάρκετ άνοιξαν τις πόρτες τους στη μία το μεσημέρι, ωστόσο, ο κόσμος έσπευσε μαζικά να στηθεί στις ουρές με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το αδιαχώρητο και να πάνε... περίπατο τα περιοριστικά μέτρα. Πολύς κόσμος συνέρρευσε στις λαϊκές αγορές, στην Βαρβάκειο αγορά, στην κρεαταγορά του Ρέντη, καθώς και στα σούπερ μάρκετ, με τον τηλεοπτικό φακό να καταγράφει εικόνες βγαλμένες από τις ΗΠΑ.

Εκατοντάδες άνθρωποι είχαν μαζευτεί από τις 11:30 στο πάρκινγκ μεγάλου σούπερ μάρκετ στη Νέα Χαλκηδόνα στην Αχαρνών και είχαν δημιουργήσει «σαλίγκαρο» στον περιβάλλοντα χώρο, περιμένοντας υπομονετικά να εισέλθουν στο κατάστημα για τα ψώνια του πασχαλινού τραπεζιού. Ιδια εικόνα και στις λαϊκές αγορές μεγάλων δήμων του λεκανοπεδίου με τον κόσμο να στοιβάζεται μπροστά στους πάγκους των πωλητών. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που καταγράφηκαν στο Παγκράτι, στον Βύρωνα, στου Ζωγράφου, στον Πειραιά, τη Γλυφάδα κι άλλους μεγάλους δήμους.

Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάστηκε να επέμβει η αστυνομία για να... διαλύσει τα πλήθη και να επιβάλλει τους κανόνες που θέλουν να τηρείται απόσταση τουλάχιστον δύο μέτρων μεταξύ των καταναλωτών.

ωράριοσούπερ μάρκετ