Ελλάδα|13.12.2018 16:15

Λεμπιδάκης για τους απαγωγείς του: Ήταν κακοποιοί, όχι δολοφόνοι

Newsroom

Στις δικαστικές αίθουσες αναβιώνει ξανά το δράμα της σχεδόν εξάμηνης κράτησης του Μιχάλη Λεμπιδάκη από τους απαγωγείς όπου ο γνωστός επιχειρηματίας καταθέτει πλέον ως μάρτυρας πολιτικής αγωγής.

«Ήταν κακοποιοί αλλά όχι δολοφόνοι», υποστήριξε στο δικαστήριο και συνέχισε λέγοντας «πιστεύω ότι θα υπάρξει Δικαιοσύνη με την ασπίδα της κοινωνίας» κάνοντας προφανή αναφορά στο πρωτοφανές κύμα υποστήριξης και αλληλεγγύης που δέχτηκε η οικογένεια Λεμπιδάκη κατά το διάστημα της απαγωγής.

Όπως αναφέρει το neakriti.gr, ο κ. Λεμπιδάκης περιγράφει αναλυτικά και με κάθε λεπτομέρεια την ενέδρα που του έστησαν οι απαγωγείς, τα κρησφύγετα, τον βαρύ οπλισμό και τις κουκούλες που φορούσαν οι απαγωγείς καθώς και ότι του έδειξαν χειροβομβίδα και καλάσνικοφ στην προσπάθεια των απαγωγέων να του κάμψουν το ηθικό.

Μέχρι και οι δικαστές έγιναν μάρτυρες της μεγαλοψυχίας που επιδεικνύει ο επιχειρηματίας, λέγοντας του «είστε δυνατός άνθρωπος και αντέξατε» για να απαντήσει ο ίδιος ότι «ο άνθρωπος προσαρμόζεται».

Ο κ. Λεμπιδάκης υποστήριξε ότι κατά το διάστημα της ομηρίας του έκανε μπάνιο μία φορά σε σκάφη, τέσσερις φορές δεμένος με χειροπέδες και τρεις φορές άλλαξε ρούχα.

«Δεν αισθάνομαι μίσος. Όσοι κριθούν ένοχοι, θα περάσουν κάποια χρόνια στη φυλακή. Λυπάμαι απλά για αυτούς και τις οικογένειές τους. Όμως η δικαιοσύνη είναι η ασπίδα της κοινωνίας. Και είναι υποχρεωμένη χωρίς συναισθηματισμούς να κρίνει και να επιβάλλει τον νόμο». Αυτή τη δήλωση έκανε ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης, εξερχόμενος του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου, όπου σήμερα, με την δική του κατάθεση, άρχισε η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση της απαγωγής του.

Μιχάλης Λεμπιδάκηςαπαγωγή