Ελλάδα|21.04.2020 19:26

Κορονοϊός: Σε καραντίνα ακόμη δύο χωριά στην Ξάνθη

Newsroom

Δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα με κορονοϊό στο χωριό Ζουμπούλι και τα ευρήματα της ιχνηλάτησης των επαφών τους ήταν η αιτία για να μπουν ακόμη δύο χωριά της Ξάνθης σε 14ήμερη καραντίνα σύμφωνα με πηγές του ethnos.gr. Πρόκειται για τα χωριά Ζουμπούλι και Αρναούτι του δήμου Μύκης στην περιοχή της Ξάνθης.

Την απόφαση ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σ. Τσιόδρας, εξηγώντας ότι ελήφθη εξαιτίας των «πολλαπλών και ύποπτων κρουσμάτων στα δύο χωριά».

Δήμος και περιφέρεια κλήθηκαν να μεριμνήσουν για την τροφοδοσία καθώς κανείς δεν μπορεί να εισέρχεται και να εξέρχεται στους δύο οικισμούς, όπου διαμένουν περίπου 250 κάτοικοι.

«Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Καλούμε τον κόσμο να κάνει υπομονή προκειμένου να ξεπεράσουμε όσο πιο ανώδυνα το πρόβλημα που έχει προκύψει» δήλωσε στο ethnos.gr o αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Νίκος Ευφραιμίδης.

Στο μεταξύ άλλοι 75 φοιτητές ελληνικής υπηκοότητας οι οποίοι σπουδάζουν στα πανεπιστήμια της Αδριανούπολης και της Κωνσταντινούπολης έφτασαν την Τρίτη (21.4) στην Ξάνθη. Οι φοιτητές θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχείο της περιοχής και ανάλογα με την έκβαση των αποτελεσμάτων θα παραμείνουν σε καραντίνα εκεί ή θα μεταφερθούν σπίτια τους.

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε πως σε ολόκληρο τον δήμο Ερμιονίδας θα ισχύει πλήρης απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 20:00 το βράδυ έως τις 08:00 το πρωί για 14 ημέρες, ενώ αναστέλλεται και η λειτουργία λαϊκών αγορών.  

Από τις 08:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ επιτρέπεται η μετακίνηση για λόγους εργασίας, όπως και για μετάβαση σε γιατρό/ φαρμακείο και καταστήματα τροφίμων. Ωστόσο απαγορεύονται οι μετακινήσεις για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους σε ανάγκη, για τελετές και για σωματική άσκηση.

ΚορονοϊόςκαραντίναΞάνθη