Ελλάδα|24.04.2020 14:41

Καραντίνα: Οι Θεσσαλονικείς χειροκροτούν νέους μουσικούς που παίζουν στις πλατείες

Τίμος Φακαλής

Στα μπαλκόνια βγήκαν οι Θεσσαλονικείς για να χειροκροτήσουν την 9μελή ορχήστρα Youth Band, η οποία συνεργάζεται με το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο και έπαιξε μουσική το πρωί της Παρασκευής (24.4), σε μία προσπάθεια να τονώσει την ψυχολογία των πολιτών που παραμένουν στο σπίτι λόγω κορονοϊού.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης που στόχο έχει να δώσει κουράγιο και να τονώσει το ηθικό των πολιτών. 

Η νεανική μπάντα επισκέφτηκε τέσσερις γειτονιές της Θεσσαλονίκης παίζοντας μουσική τζαζ, μπλούζ υπό τις οδηγίες του μαέστρου, Νίκου Χρυσοχόου. Περαστικοί αλλά και πολίτες βγήκαν στα μπαλκόνια και χειροκρότησαν τους μουσικούς. 

«Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στήριξης στους συμπολίτες μας που όλο αυτό το διάστημα βρίσκονται σε καραντίνα και κάνουν υπομονή.  Είμαστε πολύ κοντά στην έξοδο από το τούνελ και αυτή πρέπει να γίνει με προσεχτικά βήματα. Είναι μια πιλοτική προσπάθεια που στόχο έχει να διασκεδάσει τους συμπολίτες μας αλλά και να αναδείξει μια νέα φουρνιά μουσικών. Επιλέξαμε να παίξουμε σε πλατείες και ανοιχτούς χώρους προκειμένου να μπορέσουν οι Θεσσαλονικείς να βγουν στα μπαλκόνια και να απολαύσουν τις μελωδίες» δήλωσε στο ethnos.gr ο πρόεδρος του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Παπαζαχαρίου.

Η πρώτη μουσική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Νίκου Παπάζογλου στην Μπότσαρη, η δεύτερη στο πάρκο Χαριλάου (Παπαναστασίου με Μάρσαλη), η τρίτη στο Πάρκο Ναυπλίου με Ατλαντίδος και η τέταρτη στην εκκλησία των Αγίων Αναργύρων. 

Η ορχήστρα αριθμεί πάνω από 50 άτομα, ωστόσο σε αυτές τις δράσεις συμμετέχουν 9 άτομα προκειμένου να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας.

Ethnos.gr/καραντίνα στη Θεσσαλονίκη
δήμος ΘεσσαλονίκηςΚορονοϊόςμουσική