Ελλάδα|27.04.2020 14:39

Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία στον παιδοκτόνο

Newsroom

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, άσκησε η εισαγγελέας σε βάρος του 63χρονου που κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον 32χρονο γιο του, στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Ο δράστης παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον πέμπτο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης.

Συγκλονιστική ήταν η μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος είπε εμφανώς ταραγμένος: «Πήγα το θύμα στο σπίτι, τον ηρέμησα, ήρθε ο πατέρας εξαγριώθηκε, τον γρονθοκόπησε άσχημα. Τον σήκωσα πάνω από τον πατέρα του, καθίσαμε στην άκρη, ο πατέρας ξέφυγε από την προσοχή μου, πήρε το όπλο και μας πυροβόλησε τρεις φορές. Τα σκάγια με χτύπησαν ευτυχώς πολύ ελαφρά. Παίρνω τραυματισμένο το θύμα, τυλίγω το χέρι του που ήταν σακατεμένο και τον πάω προς το σπίτι μου. Ξαναβγήκε ο δράστης, πυροβόλησε άλλες τρεις φορές. Το θύμα ξεψύχησε στα χέρια μου...»

Το χρονικό του φονικού

Σύμφωνα με την Αστυνομία ο 63χρονος, ύστερα από επεισόδιο, πυροβόλησε με το πυροβόλο όπλο τον ηλικίας 32 ετών γιο του και τον τραυμάτισε θανάσιμα. Τα ακριβή αίτια της δολοφονίας παραμένουν άγνωστα, ενώ ο 63χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Το στυγερό έγκλημα έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην περιοχή Πυλαιώτικα, στην Πυλαία. 

«Μάλωναν συχνά στο σπίτι, χτυπούσε (σ.σ. ο γιος) τους γονείς του, για τα ναρκωτικά. Σήμερα χτύπησε πάλι τη μάνα, ίσως γιατί δεν τον άφηναν να βγει έξω λόγω των απαγορεύσεων», υποστήριξε ο ίδιος. «Αντικρίζοντας τον δράστη, ο ανιψιός μου τον είδε παραμορφωμένο και τον ρώτησε τι έγινε. "Γιώργο, δεν πήγαινε άλλο, κοίτα τι με έχει κάνει"», φέρεται να του απάντησε ο 63χρονος.

«Από αγανάκτηση το έκανε ο άνθρωπος», εκτίμησε ο μάρτυρας και πρόσθεσε: «Ήταν φίλος μου ο 63χρονος, καλός νοικοκύρης, καλός άνθρωπος. Δεν ήταν ούτε μπλεγμένος ούτε δολοφόνος. Κι η αγανάκτηση πολλά κάνει». Όπως είπε ο ίδιος, επιθυμεί να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης του παιδοκτόνου. Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται τόσο η μητέρα του 32χρονου και σύζυγος του δράστη όσο και η κόρη του.

Πυλαίαδολοφονίαπαιδοκτόνος