Ελλάδα|11.05.2020 22:10

Καταγγελία για προμήθεια αντισηπτικών από την Περιφέρεια Αττικής «με όρους...ιδιαίτερους»

Άρης Χατζηγεωργίου

Αναθέσεις προμηθειών αντισηπτικών από την Περιφέρεια Αττικής «με όρους...ιδιαίτερους», καταγγέλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων του φορέα.

Όπως αναφέρει, θα γίνει προμήθεια αντισηπτικών χαρτομάντιλων σε συσκευασία του ενός που θα κοστίζει 1,325 ευρώ, δηλαδή «τιμή δεκαπλάσια απ' όσο πωλούνται οι συσκευασίες των 15 τεμαχίων».

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής αναφέρει ότι η προμήθεια σε συσκευασίες του ενός χαρτομάντιλου που συνηθίζεται σε διαφημιστικές επιλογές, μπήκε «στις σχετικές εισηγήσεις και αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής» και ζητήθηκε οικονομική προσφορά από συγκεκριμένη εταιρεία, η οποία μάλιστα ασχολείται με τις εκδόσεις εφημερίδων».

«Θέλουν να πληρωθούν 24.000 μαντηλάκια με 31.800 ευρώ (σύμβαση 35/2020)», λέει ο σύλλογος και προσθέτει: «Και μην προσπαθήσει κανείς να δικαιολογήσει την ανεβασμένη τιμή με το κόστος αναγραφής του λογότυπου της Περιφέρειας Αττικής, γιατί εκτός των άλλων ούτε χρειάζεται, ούτε προσθέτει κάτι στην αντισηψία, ούτε προβλεπόταν αυτό στις σχετικές εισηγήσεις».

αντισηπτικά χεριώναντισηπτικά