Ελλάδα|12.05.2020 19:44

Δίκη Τοπαλούδη: Έδειξε τον Ροδίτη και έπεσε σε αντιφάσεις ο δεύτερος κατηγορούμενος

Σοφία Σπίγγου

Εν αναμονή της εισαγγελικής πρόταση σχετικά με την ενοχή ή μη των κατηγορουμένων στη δίκη για την δολοφονία της Ελένης Τοπαλουδη βρίσκονται οι δυο κατηγορούμενοι. Σήμερα, ολοκλήρωσε την απολογία του και ο δεύτερος κατηγορούμενος, ενώ αύριο αναμένεται η εισαγγελική εισήγηση.

Στην δεύτερη ημέρα απολογίας του ο Αλβανός κατηγορούμενος έπεσε σε αντιφάσεις, όπως και ο συγκατηγορούμενος του τις προηγούμενες ημέρες. Ωστόσο, ακολούθησε την ίδια γραμμή, αποποιούμενος οποιαδήποτε ευθύνη και «έδειξε» τον νεαρό Ροδίτη ως υπεύθυνο του εγκλήματος. Μάλιστα, με την νέα δικονομία, οι δυο κατηγορούμενοι είχαν τη δυνατότητα να υποβάλλουν ο ένας στον άλλο ερωτήσεις, οι οποίες όμως κινήθηκαν στο ίδιο μήκος κύματος με τις απολογίες τους.

Α κατηγορούμενος: Τι έκανες στην Ελένη ;

Β κατηγορούμενος: Εγώ τι έκανα; Εσύ τι έκανες;

Α κατηγορούμενος: Εγώ ρώτησα πρώτος ;

Β κατηγοορύμενος: Να πεις την αλήθεια στο δικαστήριο.

Α κατηγορούμενος: Εγώ απάντησα.

Προηγουμένως, ο Αλβανός κατηγορούμενος είχε δεχθεί βροχή ερωτήσεων από την εισαγγελέα της έδρας, κατά τη διάρκεια των οποίων παραδέχθηκε ότι με τον συγκατηγορούμενο του προσέλκυαν κοπέλες και τις μοιράζονταν και ότι την ίδια ημέρα που γνώρισε την Ελένη, είχε προηγηθεί περιστατικό με άλλες δυο κοπέλες που ξεκίνησαν να πάνε για Λίνδο αλλά γύρισαν πίσω τελευταία στιγμή.

Σχετικά με το αν τελικά ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος βρέθηκε κάποια στιγμή στο σπίτι της Ελενης Τοπαλούδη, η εισαγγελέας σχημάτισε την άποψη ότι αυτό δεν έγινε ποτέ: «Θα πείτε την αλήθεια επιτέλους. Δεν έχεις πατήσει ποτέ στο σπίτι της Ελένης, είναι όλα ψέματα».

Μάλιστα, η εισαγγελική λειτουργός εξερράγη όταν ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι το πρωί η Ελενη Τοπαλούδη έπινε βότκα, ενώ στην αρχική του κατάθεση ανέφερε ότι την είχε δει να πίνει ρετσίνα με καφέ. «Εκτός από διαστρεμμένη, σεξομανή, ιδιόρρυθμη και παρανοϊκή που την είπε ο συγκατηγορούμενος είναι και αλκοολική;» είπε η εισαγγελέας.

Όταν ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι πήραν το φορτηγάκι του Ροδίτη, επειδή εκείνος δεν είχε λεφτά για βενζίνη να πάρει το δικό του, η εισαγγελέας είπε: «Η δίκη μου εντύπωση είναι ότι τα οικονομικά σου ελλείμματα τα κάλυπτε ο άλλος. Ένας βρίσκει τα κορίτσια, εσύ δηλαδή και ο άλλος βάζει τα λεφτά».

Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος δέχτηκε ερωτήσεις για την επίμαχη νύχτα.

Κατηγ: Ανέβηκα πάνω.

Εισαγγελέας: Σου είπε να ανέβεις;

Κατηγορούμενος: Όχι

Εισαγγελέας: Δεν ήξερε ποιος ήταν ο Μανώλης; Ανέβηκες να επιλύσεις τη διαφωνία; Υπάρχει μια κατάθεση της φίλης της Ελένης σύμφωνα με την οποία εκείνη την ώρα μιλούσαν στο τηλέφωνο και η Ελένη της είπε πως χτύπησε το κουδούνι και ότι μάλλον  θα είναι το παιδί που γνώρισε. Η ώρα είναι περασμένη και η Ελένη αναρωτιέται ποιος είναι;  Για ποια συνεννόηση μου μιλάς; Εγώ σου λέω ότι πάς ξαφνικά χωρίς καμία συνεννόηση και όταν κατεβαίνεις σε πιάνει η κάμερα.

Η εισαγγελέας αμφισβήτησε τον ισχυρισμό των κατηγορουμένων ότι η Ελένη τους είχε προτείνει ομαδική συνεύρεση, υπογραμμίζοντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα τους δέχονταν σπίτι της.

Εισαγγελέας: Ο συγκατηγορούμενός σου κάθονταν στη καρότσα. Γιατί δεν καθίσατε όλοι μαζί και οι τρεις μαζί μπροστά. Ήταν νύχτα χειμώνας έκανε κρύο και εσύ γιατί είσαι ανήσυχος από κάτω και κόβεις βόλτες όπως σε δείχνει το βίντεο;

Κατηγορούμενος: Θέλω μια διακοπή.

Εισαγγελέας: Όχι εδώ δεν είσαι στο Hilton είσαι κατηγορούμενος.

Κατά την εισαγγελική λειτουργό η Ελένη Τοπαλούδη ακολούθησε τον Αλβανό κατηγορούμενο γιατί η συμφωνία τους ήταν να πάνε για σουβλάκια και για αυτό το λόγο του ζήτησε να κάνουν στάση στη περιοχή Κάλαθος όπου υπάρχει σουβλατζίδικο, το οποίο όμως εκείνη την ώρα ήταν κλειστό. «Πιθανόν εκείνη την ώρα ο πρώτος κατηγορούμενος να πρότεινε να πάνε σπίτι του στη Λίνδο για φαγητό, το οποίο η Ελένη ούτε ήξερε που βρίσκεται. Σε αυτό το χρονικό διάστημα πρέπει η Ελένη να αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και για αυτό έστειλε μήνυμα στη φίλη της ζητώντας της να επικοινωνήσει μαζί της σε μια ώρα», κατέληξε η εισαγγελέας.

Ψευδορκία συγγενών

Η Εισαγγελέας έκανε λόγο για ψευδορκία των συγγενών και των δυο κατηγορουμένων: «Υπήρχε στρώμα στο δωμάτιο. Το πειστήριο αυτό δεν βρέθηκε θα πρέπει να εξετάσουμε το ρόλο της γιαγιάς, του πατέρα και της μητέρας του ά κατηγορούμενου στην ιστορία. Για αυτούς λέω ευθαρσώς ότι ψευδόρκησαν, όπως και η αδελφή του β κατηγορουμένου».

Στη συνέχεια ο Αλαβάνος κατηγορούμενος δέχθηκε ερωτήσεις για το πως εξελίχθηκε η κατάσταση αφού έφτασαν στο σπίτι στη Λίνδο και η Ελενη Τοπαλούδη αντέδρασε στην κατάσταση.

Κατηγορούμενος: Η Ελένη χτυπιόνταν, ο Μανώλης την είχε πιάσει δυνατά και δεν μπορούσε να αντιδράσει, έσπρωχνε έκλαιγε.

Εισαγγελέας: Με τα χέρια τι έκανε;

Κατηγορούμενος: Δεν είδα τα χέρια της.

Εισαγγελέας: Δεν τα είδες γιατί της τα κράταγες και εναλλάσσονταν οι ρόλοι.

Εισαγγελέας: Για ποιο λόγο της έριξες το σεντόνι;

Κατηγορούμενος: Για να μην κρυώνει.

Εισαγγελέας: Τραγέλαφος! Μετά από όλο αυτό το ξύλο και τη  βία σκέφτηκες μήπως κρυώσει; Αυτό έγινε για να μην σας πάρει κανείς μάτι.

Κατηγορούμενος: Όχι.

Εισαγγελέας: Πως κατεβήκατε τις σκάλες;

Κατηγορούμενος: Με το σεντόνι στο κεφάλι.

Εισαγγελέας: Δεν ντρέπεστε για αυτά που λέτε ; Θες να μας πεις ότι έκανε τη βόλτα της;

Κατηγορούμενος: Αυτή είναι η αλήθεια.

Εισαγγελέας: Ποιος την έβγαλε από το αυτοκίνητο;

Κατηγορούμενος: Αυτός την έβγαλε (ο Ροδίτης) τη σήκωσε και πήγαινε γρήγορα. Δεν είδα τίποτα άλλο, δεν είδα πως την πέταξε στα βράχια.

δίκη ΤοπαλούδηΕλένη Τοπαλούδη