Θεσσαλονίκη: Εκκένωση πλατείας από ΜΑΤ - Αντιδράσεις από τους συγκεντρωμένους
NewsroomΣτην εκκένωση της πλατείας Καλλιθέας στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης προχώρησαν τα ΜΑΤ, μετά από τηλεφώνημα στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης για συγκεντρωμένα άτομα στο σημείο. Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση κρότου λάμψης και χημικών σπρέι, ενώ οι παρευρισκόμενοι αντέδρασαν φωνάζοντας συνθήματα εναντίον των αστυνομικών, ενώ στη συνέχεια προσπάθησαν να απομακρυνθούν στα γύρω στενά.
Όπως αναφέρει το thestival.gr, οι συγκεντρωμένοι κάνουν λόγο για χρήση βίας από την πλευρά της Αστυνομίας, ενώ δημοσίευσαν στα social media και τις παρακάτω φωτογραφίες:
Η Αστυνομία, από την άλλη, υποστηρίζει ότι οι άνδρες της ΕΛΑΣ που έφτασαν στο σημείο, δέχτηκαν επίθεση από τους παρευρισκόμενους με πέτρες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα και προχώρησαν στη «χρήση ενδεδειγμένων μέσων» για την απώθηση του πλήθους. Δεν έγινε καμία προσαγωγή. Αφού η επιχείρηση εκκένωσης ολοκληρώθηκε, διαπιστώθηκαν φθορές σε τζαμαρία σούπερ μάρκετ στην οδό Ολυμπιάδος και στον Ιερό Ναό Παναγίας Λαοδηγήτριας.
- Οι τρεις γαλάζιοι πόλοι που συγκρούονται για τους αγρότες, η σύσκεψη υπό το Μητσοτάκη για να πάψει η κωλυσιεργία και οι φωνές στη σύσκεψη Τσιάρα και βουλευτών
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Η ώρα των απαντήσεων για τον «Φραπέ» – Στην Εξεταστική ο Γιώργος Ξυλούρης
- Οι δημοσκοπήσεις και το ενδεχόμενο νέου κόμματος Τσίπρα: Η «Ιθάκη» ως σημείο καμπής σε ένα ρευστό πολιτικό σκηνικό
- Αναγκαστικό restart στο μετρό της Αθήνας: Νέοι συρμοί, αναβαθμίσεις και... καθυστερήσεις