Ελλάδα|27.05.2020 20:32

Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών: Μόλις 4.000 επιβάτες ημερησίως από το άνοιγμα της εσωτερικής αγοράς

Ντέπη Χιωτοπούλου

Μπορεί η επανεκκίνηση του τουρισμού να ξεκίνησε δειλά με το άνοιγμα των εσωτερικών πτήσεων την περασμένη Δευτέρα, 25 Μαΐου, ωστόσο, ο αεροπορικός κλάδος, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία του.

«Ποτέ δεν είχαμε δει να έχουν οι αεροπορικές εταιρείες τα αεροσκάφη καθηλωμένα κατά 90% του στόλου τους και ποτέ δεν είχαμε δει αεροδρόμια πρακτικά κλειστά να λειτουργούν ως υποδομές, αλλά να μην έχουν έργο» ανέφερε η Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ για το «Ελευθέριος Βενιζέλος», Ιωάννα Παπαδοπούλου, κατά τη διάρκεια των σημερινών Destination Update Webinars που 'έτρεξε' σήμερα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η ίδια επισήμανε ότι μετά το άνοιγμα της εσωτερικής αγοράς, από τη Δευτέρα 25/5, «καταγράφονται 4.000 επιβάτες ημερησίως, ενώ αντίστοιχα πέρυσι την ίδια μέρα είχαμε 72.000 ημερησίως» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Παπαδοπούλου προσθέτοντας ότι η θριαμβευτική πορεία που παρουσίαζε το «Ελ. Βενιζέλος», από το 2014 έως το τέλος του 2019, με την εμπορική κίνηση να καταγράφει αύξηση της τάξεως του 104% και στους ξένους το ποσοστό να ανέρχεται στο 147%, «έχει κοπεί και προσπαθούμε να πιάσουμε το νήμα από την αρχή, σε νέα δεδομένα».

Χέρι χέρι με τη Θεσσαλονίκη

Στην έντονη αγωνία του τουριστικού κλάδου, ανά την Ελλάδα, για το πώς θα ξεκινήσουν οι αεροπορικές εταιρίες, από ποιες χώρες και πότε, η κα. Παπαδόπουλου επισήμανε «το πότε το ξέρουμε, είναι η 15η Ιουνίου, και χαίρομαι που θα πάμε χέρι χέρι με τη Θεσσαλονίκη σ’ αυτήν την προσπάθεια ανάκαμψης του ελληνικού τουρισμού».

Ενημέρωσε πώς οι αεροπορικές εταιρίες, από πλευράς προσφοράς ανταποκρίνονται, τα μηνύματα είναι θετικά, «επανακάμπτει η προσφορά, όχι στον ίδιο βαθμό συχνοτήτων, ούτε στην ίδια έκταση δραστηριοτήτων που ήταν πριν από τον κορονοϊό» όπως είπε, ωστόσο, βάζουν συχνότητες και εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους να ξεκινήσουν πτήσεις, κάποιες από τις 15 Ιουνίου και άλλες από 1η Ιουλίου.

Η εμπιστοσύνη του επιβάτη

Σχετικά με το πώς θα ανταποκριθεί το κοινό που θα επιθυμεί να ταξιδέψει φέτος το καλοκαίρι, η κα. Παπαδοπούλου επισήμανε ότι ιδιαίτερα σημαντικό είναι  να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη του επιβατικού κοινού στο αεροπορικό ταξίδι. «Πρέπει να ενημερωθεί ο κόσμος από εμάς, ότι είναι απόλυτα ασφαλές το ταξίδι με το αεροπλάνο. Είναι ένα πρώτο μέλημά μας και θα προσπαθήσουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο. Από εκεί και πέρα η συνεργασία με όλους τους φορείς του τουρισμού είναι σημαντική, και για την ανάδειξη της Αθήνας ως προορισμού – city break» κατέληξε.

Να σημειώσουμε, ότι η Aegean, έχει ήδη ανακοινώσει ενισχυμένα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στις πτήσεις, καθώς επίσης και τις απευθείας πτήσεις εξωτερικού από/προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, αρχής γενομένης την 15η Ιουνίου.

αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλοςαεροδρόμιο Μακεδονίαελληνικός τουρισμός