Ελλάδα|01.06.2020 18:31

Θεσσαλονίκη: «Πράσινο» το κτίριο του Υφυπουργείου Μακεδονίας και Θράκης

Newsroom

Τη μετεξέλιξη του Διοικητηρίου της Θεσσαλονίκης, του κτιρίου που στεγάζεται σήμερα το Υφυπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, σε «πράσινο» κτίριο, φιλικότερο προς το περιβάλλον ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου, σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, την Παρασκευή 05 Ιουνίου.

Κατά τον ίδιο, η αναβάθμιση του Διοικητηρίου κατά δύο κατηγορίες ενεργειακής κατάταξης θα έχει ως άμεσα οφέλη τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, των εκπομπών ρύπων και του λειτουργικού κόστους. Έχει ήδη αποδοθεί το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης του κτιρίου μετά από ενεργειακή επιθεώρηση, καθώς και τεχνικοοικονομική ανάλυση για τη διερεύνηση των αποδοτικότερων σεναρίων ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου.
Επίσης, για πρώτη φορά το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης), συμμετέχει στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με τη δράση «Πράσινη Επιχειρηματικότητα», στόχος του οποίου είναι η προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης μέσω της κατεύθυνσης των επιχειρήσεων και της βιομηχανίας σε καινοτόμες δράσεις για την αξιοποίηση ή την παραγωγή φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών, προϊόντων και υπηρεσιών. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 100.000 ευρώ και κάθε δικαιούχος θα λάβει επιχορήγηση έως 10.000 ευρώ, η οποία θα αφορά σε ισόποσες δαπάνες συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Η υποβολή των αιτήσεων ξεκίνησε την 1η Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 15 του μήνα. 

Να σημειωθεί ακόμα ότι κατά τον κ. Καράογλου, τις επόμενες εβδομάδες θα πραγματοποιηθούν δύο συσκέψεις με τους συναρμόδιους φορείς. η μία για την αντιμετώπιση του φλοιοφάγου εντόμου στο Σέιχ Σου και η δεύτερη για τα ζητήματα της λίμνης Κορώνειας, τα οποία σχετίζονται με την ποσότητα του ύδατός και την περιβαλλοντολογική υποβάθμιση.

Σέιχ - ΣουΔιοικητήριολίμνη ΚορώνειαΘεόδωρος Καράογλου