Ελλάδα|10.06.2020 23:45

Σύψας: Οι ασυμπτωματικοί μεταδίδουν τον κορονοϊό - Εκανε λάθος ο ΠΟΥ

Newsroom

Λανθασμένη χαρακτηρίζει την εκτίμηση του ΠΟΥ πως οι ασυμπτωματικοί φορείς δεν μεταδίδουν τον κορονοϊό ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Σύψας τόνισε πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει κάνει πολλά λάθη σχετικά με τα στοιχεία για τον κορονοϊό με τελευταίο αυτό που εκτίμησε για τους ασυμπτωματικούς ασθενείς. Μάλιστα ξεκαθάρισε πως οι προσυμπτωματικοί και οι ασυμπτωματικοί μεταδίδουν κανονικά τον ιό.

«Σε δυο εβδομάδες ακόμη πιο άσχημα νούμερα»

Αναφορικά με τις εικόνες συνωστισμού σε διάφορα μέρη της Ελλάδας τις τελευταίες ημέρες καθώς και τις παραβιάσεις καραντίνας, ο κ. Σύψας ανέφερε πως αυτό δεν είναι μια καθόλου καλή εξέλιξη και εκτιμά πως θα φανεί στην καμπύλη και πως «σε δυο βδομάδες ακόμα πιο άσχημα νούμερα από τα σημερινά”.

Ακόμη χαρακτήρισε «απογοητευτικές» τις εικόνες συνωστισμού έξω από την υπηρεσία Ασύλου και τόνισε πως η πολιτεία πρέπει να πάρει τα μέτρα της και να εξυπηρετήσει τους ανθρώπους αυτούς με κάποιον άλλο τρόπο.  Για την κατάσταση που πρόκειται να επικρατήσει στα νησιά και τα μπαρ ο κ. Σύψας επεσήμανε πως «ο μεγάλος κίνδυνος είναι η συμπεριφορά του πολίτη», ενώ εκτίμησε πως ο κόσμος σταμάτησε να έχει εμπιστοσύνη στους επιστήμονες και άρχισε να χαλαρώνει για τον κορονοϊό.

Παγκόσμιος Οργανισμός ΥγείαςΚορονοϊόςΝίκος Σύψαςσυνωστισμός