Ελλάδα|12.06.2020 14:46

Βουλιαγμένη: Συνεχίζουν τις δράσεις τους οι πολίτες που αντιτίθεται στην επέκταση της μαρίνας

Newsroom

Δεκάδες κάτοικοι της Βουλιαγμένης αλλά και των όμορων δήμων που αντιτάσσονται στην επέκταση της μαρίνας σκαφών Βουλιαγμένης έδωσαν το «παρών» στη συνάντηση που έλαβε χώρα την περασμένη Τετάρτη (10/6) στο προαύλιο του παλαιού Δημαρχείου της Βουλιαγμένης.

Οπως ενημερώνει η πρωτοβουλία των κατοίκων ilovevouliagmeni «με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο παλαιό Δημαρχείο της Βουλιαγμένης, η Συνάντηση Διαμαρτυρίας Κατοίκων, με βασικό θέμα συζήτησης τον επικείμενο σχεδιασμό της παράλογης και υπερβολικής επέκτασης της μαρίνας σκαφών Βουλιαγμένης, που υπάρχει εκεί από το 1964. (...) Στο δυναμικό "παρών" που έδωσαν περίπου 250 κάτοικοι της Βουλιαγμένης, έγινε και εκτενής αναφορά στην Στρατηγική Μελέτη των Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που συνέταξε η Ερευνητική Εταιρεία MARNET για λογαριασμό του επενδυτικού σχήματος του Astir Palace.

Η συγκεκριμένη Στρατηγική Μελέτη Παριβαλλοντικών Επιπτώσεων αμφισβητείται ευθέως από την πρόσφατη Γνωμοδότηση του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας με ημερομηνία 9/6/20 η οποία αναφέρει ξεκάθαρα μέσα από μια επιστολή 13 σελίδων ότι «η επέκταση της μαρίνας Βουλιαγμένης είναι πολλαπλώς επιζήμιο έργο για την περιοχή»!»

μαρίνα ΒουλιαγμένηςΒουλιαγμένη