Μεταναστευτικό: «Έξωση» σε 22 ΜΚΟ από τα ΚΥΤ και τις δομές φιλοξενίας
NewsroomΛιγότερες από τις μισές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, από όσες δραστηριοποιούνται σήμερα εντός των ΚΥΤ και των δομών φιλοξενίας μεταναστών σε όλη τη χώρα, θα έχουν στο εξής δικαίωμα εισόδου σ΄ αυτές. Οι ΜΚΟ που είχαν πιστοποιηθεί στο παλαιό Μητρώο του υπουργείου Εσωτερικών είχαν προθεσμία ως τις 14 Ιουνίου να υποβάλλου αίτημα εγγραφής στο νέο «Μητρώο Ελληνικών και Ξένων Μη Κυβερνητικών οργανώσεων», που υπάγεται στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Από τις 40 Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται σήμερα εντός των δομών φιλοξενίας και των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης, μόλις 18 έχουν αποστείλει το αίτημα εγγραφής Β φάσης στο νέο μητρώο, μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, η οποία ορίστηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση.
Η αποστολή του συγκεκριμένου αιτήματος εγγραφής εντός προθεσμίας είχε τεθεί ρητά εξαρχής ως προϋπόθεση για να μην απωλέσουν οι πιστοποιημένες στο παλαιό μητρώο ΜΚΟ το δικαίωμα εισόδου στις δομές. Επομένως, όπως αναφέρεται σε σημερινή (17/6) ανακοίνωση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, μόνο οι 18 αυτές Οργανώσεις δύνανται να συνεχίσουν, προς το παρόν, τη δράση τους εντός των δομών, μέχρι την οριστική απόφαση εγγραφής του Ειδικού Γραμματέα Συντονισμού Εμπλεκόμενων Φορέων.
Σημειώνεται, επίσης, ότι μέχρι σήμερα έχουν δημιουργήσει λογαριασμό στο Μητρώο 137 ΜΚΟ. Ογδόντα εξ αυτών έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή της Α φάσης. Εβδομήντα Οργανώσεις βρίσκονται στο στάδιο ελέγχου εγγραφής Β φάσης, εκ των οποίων μόνο οι 18 δραστηριοποιούνται εντός δομών φιλοξενίας.
- Ιστορίες από τα άδυτα των ανακτόρων στην Ελλάδα: Ο μυστικός έρωτας του βασιλιά Κωνσταντίνου, η κρυφή ερωτική ζωή του βασιλιά Παύλου
- Μητσοτάκης: Απέναντι στην τρομοκρατία δεν χωρούν ούτε αστερίσκοι, ούτε συμψηφισμοί
- Marfin: Πώς έφτασαν οι αρχές στους υπόπτους 08, 10 και 11 - Το σακίδιο με τα τρία αστέρια και οι διακοπές
- Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Πέθανε ο ένας από τους δυο σοβαρά εγκαυματίες