Ελλάδα|18.12.2018 20:34

Αποκάλυψη του OPEN TV: Και μία γυναίκα ανάμεσα στα οκτώ μέλη της «ΟΛΑ» (vids)

Newsroom

Νέα στοιχεία για τη δράση της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών έρχονται στο φως της δημοσιότητας από το ρεπορτάζ του OPEN TV. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου του καναλιού, μόνο στο σκοτάδι δεν είναι η Αντιτρομοκρατική. Οι Αρχές φαίνεται να γνωρίζουν ότι στην ΟΛΑ μετέχουν οκτώ άτομα και ότι στο παρελθόν ήταν πολύ περισσότεροι. Ακόμη, οι αστυνομικοί τονίζουν ότι τα μέλη της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών επισκέπτονται πολύ συχνά τις δικαστικές αίθουσες και παρακολουθούν δίκη κατηγορούμενου για τρομοκρατία. Ακόμη, υποστηρίζουν ότι στην ΟΛΑ ανήκει και μία γυναίκα.

Στην ΕΛ.ΑΣ., ακόμη, υποστηρίζουν ότι οι δράστες έκαψαν το αυτοκίνητο που είχε κλαπεί στις 19 Νοεμβρίου από τη Νέα Ιωνία, προκειμένου να εξακριβώσουν ότι δεν θα τους ακολουθήσει κανείς. Σύμφωνα με την αστυνομία, μερικά από τα φερόμενα ως μέλη της ΟΛΑ που είναι υπό παρακολούθηση, φαίνεται να έχουν σχέση με ποινικούς. 

Στο μεταξύ, βίντεο ντοκουμέντο καταγράφει το αυτοκίνητο των δραστών της βομβιστικής επίθεσης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Το βίντεο, που δημοσιεύει η Καθημερινή, προέρχεται από κάμερα ασφαλείας που λειτουργεί στην ταράτσα του κτιρίου, όπου στεγάζονται τα γραφεία του ομίλου ΣΚΑΪ και της εφημερίδας «Η Καθημερινή».  Στο βίντεο φαίνεται το σκουρόχρωμο Opel, το οποίο βρέθηκε καμένο στα Άνω Πετράλωνα.

Από την επεξεργασία του βίντεο, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δράστες κινήθηκαν επί της οδού Εθνάρχου Μακαρίου στο ρεύμα προς Πειραιά και αφού τοποθέτησαν τη βόμβα στο μεταλλικό κιγκλίδωμα, στο πλάι του δρόμου, τράπηκαν σε φυγή κάνοντας αναστροφή στο φανάρι, έξω ακριβώς από το κτίριο. Το αυτοκίνητο, όπως ανέφερε και το OPEN TV, είχε κλαπεί στις 19 Νοεμβρίου από την περιοχή της Νέας Ιωνίας και είχε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Οι επιβάτες του -οι αστυνομικοί μιλούν για πιθανότατα τρεις-, το εγκατέλειψαν και το πυρπόλησαν στην οδό Αρκάδων στις 2.00 τα ξημερώματα, περίπου 10 με 15 λεπτά από τη στιγμή που ενεργοποίησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Το καμένο όχημα έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και ερευνάται εξονυχιστικά για δακτυλικά αποτυπώματα ή ίχνη DNA.

βόμβα στον ΣΚΑΪ