Ελλάδα|20.06.2020 11:37

Ταξιδιωτικοί πράκτορες: Βάζουμε χρήματα από την τσέπη μας για να επιβιώσουμε

Ντέπη Χιωτοπούλου

«Βάζουμε χρήματα από την τσέπη μας για να επιβιώσουμε, διότι πρέπει να κρατάμε τα γραφεία μας ανοιχτά», αναφέρει με αγωνία στο ethnos.gr για το τι μέλλει γενέσθαι ο πρόεδρος της Ενωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων Μακεδονίας Θράκης, Βύρων Θεολόγης.

Οπως τονίζει ο ίδιος, δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τον κόσμο να ταξιδέψει, «ο κόσμος είναι μουδιασμένος» με τα έσοδα των επιχειρηματιών να είναι κολλημένα στο μηδέν, ωστόσο όλες τους οι υποχρεώσεις θα πρέπει να εξοφληθούν έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Κρατήσεις σε ποσοστό 7%-9%

Το τοπίο που επικρατεί αυτή τη στιγμή στα ταξιδιωτικά γραφεία της Μακεδονίας και της Θράκης, όπως ενημερώνει το ethnos.gr ο πρόεδρος της Ενωσης, κ. Θεολόγης, είναι ο κόσμος να ζητάει κάποια πακέτα, σε πολύ χαμηλότερη τιμή, της τάξεως του 30%, «σ’ αυτήν την περίπτωση όμως, πρέπει να αλλάξουμε προσανατολισμό, να τους πάμε σε φθηνότερα ξενοδοχεία» αναφέρει.

Οι όποιες κρατήσεις υπάρχουν στα συστήματα των ταξιδιωτικών γραφείων - μελών της ΕΤΓΜ-Θ αφορούν τον Ιούλιο, και κυρίως τον Αύγουστο, σε ποσοστό 7%-9%, όταν το αντίστοιχο περσινό διάστημα, όπως λέει ο κ. Θεολόγης, «ήμασταν στο 80%-85% τουλάχιστον για το μήνα Αύγουστο».

Τριήμερα και τετραήμερα πακέτα

Τα πακέτα που προωθούνται στην ελληνική αγορά είναι κυρίως για Ρόδο, Κρήτη, Μύκονο, Σαντορίνη, στα αεροπορικά, 3ήμερα – 4ήμερα, αλλά και για Σκιάθο, Τήνο οδικό – ακτοπλοϊκό κ.ά. Οι τιμές σε σχέση με πέρυσι είναι μειωμένες σε ποσοστό περίπου 10%.

Να σημειώσουμε, ότι από τις 3 Ιουλίου, από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» ξεκινάει και νέα αεροπορική εταιρία με πτήσεις για Ηράκλειο Κρήτης, Μύκονο, Σαντορίνη.

Σ’ ότι αφορά το εξωτερικό προωθείται 4ημερο πακέτο για Μάλτα, για το μήνα Αύγουστο, με απευθείας πτήση από Θεσσαλονίκη, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται κάποια πακέτα για Κύπρο, στα οποία θα γίνονται ειδικές τιμές σε γκρουπάκια των  10-15 ατόμων.

τουρισμόςταξιδιωτικά πρακτορεία