Ελλάδα|20.06.2020 15:05

Επαφές των Βρετανών με την Ελλάδα για τουριστική αερογέφυρα... άνευ καραντίνας

Newsroom

Ο Μπόρις Τζόνσον ετοιμάζεται να βάλει τέλος στο «μεγάλο εθνικό lockdown» και θα προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις τις προσεχείς ημέρες. Οι Βρετανοί, που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό, παρουσίασαν μείωση στην καμπύλη επικινδυνότητας ύστερα από πολύ καιρό κι έτσι ο Αγγλος πρωθυπουργός ετοιμάζεται να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με περίπου 12 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Οι Βρετανοί παραθεριστές θα μπορούν να «πετάξουν» από τις 4 Ιουλίου χωρίς να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών κατά την άφιξη ή την επιστροφή τους. Αυτές οι αεροπορικές γέφυρες είναι πιθανό να ανοίξουν με λιγότερους από 10 κυρίως προορισμούς μικρών αποστάσεων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των αγγλικών εφημερίδων και συγκεκριμένα της telegraph αλλά και της daily mail, η Αγγλία «χτίζει» αερογέφυρα με χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Γαλλία για να πάνε διακοπές οι Αγγλοι. Νωρίτερα μέσα στον μήνα οι αεροπορικές εταιρείες έστειλαν μια λίστα 45 χωρών που θα έπρεπε να εξαιρούνται από τον κανόνα της καραντίνας στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την Sun ο Μπόρις Τζόνσον θέλει επίσης να αποκαταστήσει τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και των μακρινών χωρών όπως το Ντουμπάι, η Σιγκαπούρη και το Σίδνεϊ.

καραντίναΑγγλίαΗνωμένο Βασίλειοτουρίστεςτουρισμός