Ελλάδα|18.12.2018 23:55

Ιερώνυμος: Πολιτισμό δημιουργούν πίστη και Χριστιανισμός

Newsroom

«Η πίστη και ο Χριστιανισμός δημιουργούν πολιτισμό», ανέφερε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση «Όλη η πόλη μια γιορτή-Χριστούγεννα 2018».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε προς τιμήν του από το Ίδρυμα Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός.

«Η πίστη μας, ο Χριστιανισμός μας, πέρα από όλα τα πνευματικά μηνύματα που στέλνει στις καρδιές μας δημιουργεί πολιτισμό. Κι αυτό πολλές φορές το ξεχνάμε. Ο πολιτισμός είναι στολίδι της ψυχής μας και εκφράζεται με πολλούς τρόπους, όπως με την αρχιτεκτονική, τη διακόσμηση, αλλά αυτό που μιλάει περισσότερο στην ψυχή μας είναι η μουσική. Απόψε, όλα αυτά τα παιδιά με τους δασκάλους τους κατάφεραν να μας ανεβάσουν ψηλά και τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας. 

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε ο μητροπολίτης Γουινέας Γεώργιος, εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξάνδρειας στην Αθήνα, ενώ τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συνόδευε ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος