Ελλάδα|23.06.2020 11:50

Δήμαρχος Σουλίου για Παραμυθιά: «Περιμένουμε απαντήσεις από ακόμα 40 δείγματα»

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Εκδηλη είναι η ανησυχία μεταξύ των κατοίκων του Δήμου Σουλίου και κυρίως στην κωμόπολη της Παραμυθιάς, μετά από τα εννέα θετικά στον κορονοϊό κρούσματα που εντοπίστηκαν μέσα σε δύο μέρες και μάλιστα σε μία περιοχή που δεν είχε παρουσιαστεί κανένα κρούσμα κατά τη διάρκεια της έντονης διασποράς του ιού την περασμένη άνοιξη.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή έρχονται και αισιόδοξα μηνύματα από το γεγονός ότι τα θετικά κρούσματα φαίνεται να περιορίζονται μεταξύ των μελών δυο οικογενειών της περιοχής, αφού οι θετικοί μειώθηκαν σημαντικά μέσα σε δύο μέρες, παρά την εκτεταμένη ιχνηλάτηση και τη μεγάλη συλλογή δειγμάτων από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρίσκεται στην περιοχή. Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό σήμερα, Τρίτη 22 Ιουνίου, να φτάσει στην Παραμυθιά ένα ακόμα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ώστε να ολοκληρωθεί ακόμα γρηγορότερα η ιχνηλάτηση και να εξεταστούν ακόμα περισσότεροι άνθρωποι, οι οποίοι θεωρείται πιθανό να κόλλησαν τον ιό.

Να σημειωθεί ότι στην Παραμυθιά εντοπίστηκαν την περασμένη Κυριακή επτά θετικά στον κορονοϊό κρούσματα και άλλα δύο τη Δευτέρα. Όπως είπε στο ethnos.gr ο δήμαρχος Σουλίου, Γιάννης Καραγιάννης, όλοι τους είναι μέλη δύο οικογενειών της περιοχής. «Ήδη από νωρίς το πρωί ο ΕΟΔΥ ξεκίνησε νέες δειγματοληψίες, προκειμένου να εξεταστούν συγκεκριμένα άτομα και να απομονωθούν άμεσα, όσοι εντοπιστούν θετικοί. Είναι πολύ σημαντικό ότι λήφθηκε δείγμα από ολόκληρο το προσωπικό του κέντρου υγείας της περιοχής μας και δεν εντοπίστηκε κανένα θετικό δείγμα. Μας έφυγε ένα πολύ μεγάλο βάρος από αυτό, διότι άτομο μίας από τις δύο οικογένειες που βρέθηκε θετικό στον ιό, εργάζεται στο κέντρο υγείας. Το σημαντικό είναι να βρούμε την πηγή διασποράς της νόσου. Είναι, επίσης, σημαντικό ότι τα κρούσματα στην περιοχή μας είναι ήπιας μορφής και μακάρι να συνεχίσουμε έτσι», λέει στο ethnos.gr ο κ. Καραγιάννης

Σαράντα νέα δείγματα

Περίπου σαράντα νέα δείγματα από κατοίκους της περιοχής θα πάρει σήμερα το κλιμάκιο ου ΕΟΔΥ, στο πλαίσιο της εκτεταμένης ιχνηλάτησης και τα απατελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν το απόγευμα. Τη Δευτέρα ελήφθησαν 36 δείγματα, εκ των οποίων θετικά εντοπίστηκαν τα δύο. Ο κ. Καραγιάννης μετέφερε στο ethnos.gr τον προβληματισμό και την ανησυχία των κατοίκων της περιοχής μετά τον εντοπισμό των κρουσμάτων, σημείωσε, ωστόσο, ότι σε γενικές γραμμές οι συνδημότες του δείχνουν πειθαρχία και ακολουθούν τους υγειονομικούς κανόνες. 

«Είναι λογικό να υπάρχει ανησυχία και προβληματισμός, αφού είμαστε μία ζωντανή κοινωνία και βλέπουμε, τι προκαλεί ο κορονοϊός. Κατά τη διάρκεια του μεγάλου κύματος την άνοιξη ο κόσμος στην περιοχή μας ήταν πολύ πειθαρχημένος και κράτησε υπεύθυνη στάση. Όταν χαλάρωσε το σύστημα και άρθηκε η καραντίνα, δεν μπορώ να πω ότι ήταν όλοι οι δημότες προσεκτικοί, ωστόσο, βλέπω πάλι μία υπευθυνότητα και μία πειθαρχία μετά τον εντοπισμό των κρουσμάτων», λέει ο δήμαρχος Σουλίου.

ΚορονοϊόςκρούσματαΕΟΔΥΠαραμυθιά Θεσπρωτίας