Ελλάδα|23.06.2020 09:45

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι και την Τρίτη - Πότε χτυπά η κακοκαιρία

Newsroom

Το καλοκαίρι μπαίνει σε... κατάσταση αναμονής για λίγες ημέρες ακόμα, καθώς στο μεγαλύτερο μέρος της εβδομάδας θα έχουμε αστάθεια. Ο καιρός σήμερα Τρίτη θα είναι ίδιος με τον χθεσινό, δηλαδή ξεκινά με ηλιοφάνεια, όμως όσο περνά η μέρα, θα πυκνώνουν τα σύννεφα και θα δίνουν βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας. Το κύμα καταιγίδων που επηρέασε την ηπειρωτική χώρα, ήδη μετατοπίζεται προς το Αιγαίο και προς το απόγευμα τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα στις νοτιότερες περιοχές.

Δεν αποκλείεται μάλιστα και οι σημερινές μπόρες, να συνοδεύονται από χαλάζι και κεραυνούς. Οι άνεμοι πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με μέτρια ένταση, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει στους 28-29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, η ημέρα ξεκινά με ηλιοφάνεια, ωστόσο, προς το μεσημέρι θα συννεφιάσει και θα έχουμε και πάλι βροχές και καταιγίδες με τα φαινόμενα σε τοπικό επίπεδο θα είναι έντονα και δεν αποκλείεται να συνοδεύονται και πάλι από χαλάζι και κεραυνούς. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 28 βαθμούς στο κέντρο της Αθήνας.

Ιδιο σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη. Ηλιος το πρωί, όμως με την πάροδο της ημέρας στα κεντρικά και νότια τμήματα και κυρίως προς την περιοχή της Χαλκιδικής ενδέχεται τα φαινόμενα να είναι πιο έντονα και χρειάζεται προσοχή.

Το σκηνικό της αστάθειας θα παραμείνει και την Τετάρτη, αλλά και την Πέμπτη, όμως από την Παρασκευή και μπαίνοντας στο Σαββατοκύριακο, το καλοκαίρι έρχεται πλέον για να μείνει. Δυνατοί βοριάδες στο Αιγαίο και θερμοκρασίες που θα κυμαίνονται μεταξύ 33-35 βαθμών Κελσίου θα συνθέτουν το σκηνικό στο εξής.

Δείτε την αναλυτική πρόγνωση από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

κεραυνοίκαιρόςκαταιγίδεςχαλάζικακοκαιρία