Ελλάδα|24.06.2020 13:50

Φυλακές Κορυδαλλού: Διακόπηκαν τα επισκεπτήρια λόγω κορονοϊού - Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για έλεγχο

Newsroom

Μετά το κρούσμα κορονοϊού που εντοπίστηκε στις φυλακές Κορυδαλλού διακόπηκαν τα επισκεπτήρια για λόγους ασφαλείας. Οι συγγενείς κρατουμένων που έφτασαν νωρίς το πρωί στο σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού ενημερώθηκαν από τους σωφρονιστικούς υπάλληλους ότι αφενός δεν επιτρέπεται η είσοδος, αφετέρου και η παράδοση στους κρατούμενους ρούχων, τροφών κι άλλων αντικειμένων.

Οπως γίνεται εύκολα κατανοητό η απόφαση του «lockdown» προκάλεσε την δυσαρέσκεια των συγγενών των κρατουμένων, που έχουν καιρό να δουν τους οικείους τους, ενώ ανησυχούν και για την υγεία τους. Εξάλλου, εντός της ημέρας θα μπει στον χώρο των φυλακών κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έτσι ώστε να ξεκινήσει η ιχνηλάτηση και να γίνει και λήψη δειγμάτων.

Στο Open TV μίλησε νωρίτερα κι ο Πρόεδρος των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων για το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στις φυλακές Κορυδαλλού. «Σε μια συγκεκριμένη πτέρυγα το συμβάν. Η πληροφόρηση που έχουμε είναι αυτή που έχετε κι εσείς. Το γεγονός ότι δεν επρόκειτο για νεοεισελθόντα κρατούμενο αλλά για κάποιον που ήταν ήδη μέσα, προκαλεί ανησυχία» τόνισε.

Πρόσθεσε ότι «δεν έχουμε καμία ενημέρωση» αναφορικά με το ερώτημα αν θα υπάρξει έλεγχος από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Πρόεδρος των σωφρονιστικών: Καμία ενημέρωση, έκδηλη η ανησυχία 

Κορονοϊόςφυλακές Κορυδαλλούκρατούμενοικαραντίνα