Σε μια εβδομάδα: 6.620 παραβάσεις για ταχύτητα και αλκοόλ στην Ελλάδα
NewsroomΣε 29.070 ελέγχους που πραγματοποίησε η Τροχαία, από 22 έως 28 Ιουνίου 2020, σε όλη την Ελλάδα, βεβαίωσε συνολικά 6.620 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα (5.955) και οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ (665).
Σύμφωνα με την Τροχαία, οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (642), της Θεσσαλονίκης (565), της Πιερίας (429), του Κιλκίς (427), της Φθιώτιδας (321) και του Βόρειου Οδικού Αξονα Κρήτης (277). Σημειώνεται, ότι οι συγκεκριμένοι έλεγχοι εντάσσονται στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας», που σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του αρχηγείου της ΕΛΑΣ.
Όπως επισημαίνει η Αστυνομία, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των τροχαίων δυστυχημάτων και ατυχημάτων, καθώς και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.
- «Μανιφέστο» Τραμπ στον ένα χρόνο εξουσίας - «Θα δείτε πόσο μακριά μπορώ να φτάσω για τη Γροιλανδία»
- Πώς θα κινηθεί και πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία: Τα πρώτα μηνύματα του 112 - Live η πορεία της
- Ποια αγροτικά μπλόκα «σπάνε»: Οι αποφάσεις των συνελεύσεων για το μέλλον των κινητοποιήσεων
- Τυραννόσαυρος Ρεξ: Η μελέτη που αλλάζει όλα όσα γνωρίζαμε για τους δεινόσαυρους - Τα νέα στοιχεία