Ελλάδα|05.07.2020 20:22

Πανσέληνος Ιουλίου: Τα μεγάλα ντέρμπι στο ΟΑΚΑ τα απολαμβάνεις στο drive-in

Κώστας Ασημακόπουλος

Σε άλλες εποχές χωρίς κορονοϊό, υγειονομικά πρωτόκολλα και αποκλεισμούς τα πάρκινγκ του ΟΑΚΑ θα έσφυζαν από ζωή και θα ήταν γεμάτα αυτοκίνητα ειδικά πριν από ντέρμπι ποδοσφαίρου των «αιωνίων» αλλά και αγώνων πλέι οφ βόλεϊ στο κλειστό γυμναστήριο «Νίκος Γκάλης». Την Κυριακή (5/7) όμως οι Αθηναίοι είχαν έναν πρωτότυπο λόγο να απολαύσουν την πανσέληνο του Ιουλίου και αυτός δεν είναι άλλος από το να παρακολουθήσουν μία ταινία στην τεράστια εγκατάσταση του drive in που διανύει αισίως την τρίτη ημέρα λειτουργίας του.

Μετά από ένα μήνα παρουσίας στο Λυκαβητό το City Drive In μετακόμισε στο αχανές πάρκινγκ δίπλα στο κλειστό «Νίκος Γκάλης» με πολλά χάπενιγκς και εναλλακτικές προτάσεις όπως γκουρμέ πιάτα από τον ελληνολιβανέζο σεφ Fhad αλλά και εντυπωσιακά κοκτέιλς που σερβίρουν από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο «ιπτάμενες» γκαρσόνες πάνω σε πατίνια που έχουν φώτα. Το σκηνικό είναι από μόνο του εντυπωσιακό...

Πίσω από την στέγη του Καλατράβα ξεπηδάει το γεμάτο φεγγάρι, τα αστέρια λάμπουν στον αττικό ουρανό και η παρέα χαλαρώνει στα αναπαυτικά καθίσματα του αυτοκινήτου. «Έρχονται ζευγάρια κυρίως από 18 έως 45 χρονών. Τις δύο πρώτες ημέρες λειτουργίας ξεπεράσαμε κάθε προσδοκία. Ο κόσμος έχει μάθει το εγχείρημα μας και εν μέσω κορονοϊού είναι η καλύτερη εναλλακτική πρόταση της πόλης», λέει στο ethnos.gr ο Κυριάκος που μαζί με τον Αργύρη, τη Σοφία και το Νίκο επένδυσαν σε μία ιδέα που αναβιώνει στην Ελλάδα μία ιστορία 87 ετών.

Η πρώτη κινηματογραφική προβολή σε κινηματογράφο Drive In στην ιστορία έγινε στις 6 Ιουνίου του 1933, στο Camden του New Jersey. Ηταν μία ιδέα του πωλητή αυτοκινήτων Richard Hollingshead Jr που έστησε έναν κινηματογράφο στον δρόμο μπροστά από το σπίτι του ώστε να παρακολουθήσει και η εύσωμη μητέρα του που δε μπορούσε να χωρέσει στα κλασσικά καθίσματα των cinema.

Στην Ελλάδα οι κινηματογράφοι drive in μεσουράνησαν τη δεκαετία του ΄80, άλλοτε συνδέθηκαν με ταινίες μόνο για ενήλικες αλλά με το πέρασμα των χρόνων έχασαν τη δυναμική τους και εξαφανίστηκαν. Εν μέσω πανδημίας covid-19, αποκλεισμών και υγειονομικών πρωτοκόλλων το drive in απέκτησε νέα δυναμική, οι νέοι αισθάνονται ασφάλεια και τα σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα δίνουν τη δυνατότητα για απολαυστικές στιγμές μέσα από το αυτοκίνητο.

Στη Αθήνα ξεκίνησε πριν ένα μήνα στο Λυκαβηττό με το City Drive In, όμως η επιχείρηση μετακόμισε στο πάρκινγκ του ΟΑΚΑ. Επίσης υπάρχει και η πρωτοβουλία του Δήμου Γλυφάδας με το drive in που οργάνωσε και τη συναυλία με τη Νατάσα Θεοδωρίδου αλλά και την έκθεση με τα παλαιά αυτοκίνητα. Η είσοδος του αυτοκινήτου είναι 12 Ευρώ για τις καθημερινές και 14 Ευρώ για τις Παρασκευές και το σαββατοκύριακο. Κάθε αυτοκίνητο μπορεί να φέρει τέσσερα άτομα στο εσωτερικό του σύμφωνα και με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Είναι εφικτή η προπώληση εισιτηρίων από το viva.gr. Οι παραστάσεις καθημερινά ξεκινούν στις 21.15 και στις 23.15.

Οι υπεύθυνοι της επιχείρησης ετοιμάζουν σειρά εκπλήξεων και πρωτοποριακών κινήσεων για τους πελάτες του City Drive In. Στην προβολή της ταινίας «Φθηνά τσιγάρα» ο Ρένος Χαραλαμπίδης έχει κληθεί να προλογίσει την ταινία του, ενώ στα σκαριά βρίσκεται και drive in συναυλία με τον Δημήτρη Σταρόβα και το μουσικό συγκρότημα 15 50.

«Πριν δύο μήνες έγινε στο Βερολίνο μία μεγάλη drive in συναυλία και σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Εχουμε πολλές πρωτοποριακές ιδέες να προσφέρουμε στο κοινό της Αθήνας και όχι μόνο. Το City Drive In είναι μία μεγάλη πολιτιστική εμπειρία με ιδιαίτερη αισθητική που καλύπτει υψηλές απαιτήσεις των πελατών μας».

drive inπανσέληνοςΟΑΚΑCity Drive In