Ελλάδα|08.07.2020 12:10

Καβάλα: Δωρεάν διακοπές σε γιατρούς - νοσηλευτές για τη μάχη τους με τον κορονοϊό

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Έμπρακτο ευχαριστώ σε γιατρούς και νοσηλευτές, που κατά τη διάρκεια της άνοιξης, όταν η πανδημία του κορονοϊού βρισκόταν στο ζενίθ της στη χώρα μας, έδωσαν τιτάνιο αγώνα στα νοσοκομεία αναφοράς, λένε ο Δήμος Καβάλας και ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων της πόλης. Σε συνεργασία οι δύο φορείς προσφέρουν 45 πακέτα δωρεάν διακοπών σε γιατρούς και νοσηλευτές νοσοκομείων αναφοράς για τον κορονοϊό από όλη τη χώρα, προκειμένου να ξεκουραστούν και να γνωρίσουν τις ομορφιές της Καβάλας. Το κάθε πακέτο περιλαμβάνει τέσσερις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία πέντε και τεσσάρων αστέρων, σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό. Η προσφορά ισχύει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

«Στο πλαίσιο τουριστικής προβολής της πόλης μας δίνουμε έμφαση στο γεγονός ότι η πόλη μας ανταπεξέλθηκε πάρα πολύ καλά στην πανδημία και θέλουμε να επιβραβεύσουμε γι’ αυτό γιατρούς και νοσηλευτές, οι οποίοι έδωσαν τη μάχη στην πρώτη γραμμή», λέει στο ethnos.gr ο Παναγιώτης Αγγελίδης, πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Καβάλας «Δημωφέλεια», φορέας που μεταξύ άλλων ασχολείται και με θέματα τουρισμού. Ο ίδιος προσθέτει ακόμα ότι, αν οι ενδιαφερόμενοι γιατροί και νοσηλευτές είναι περισσότεροι από 45, υπάρχει η σκέψη, σε συνεργασία με τους ξενοδόχους, να αυξηθεί ο αριθμός των δωρεάν πακέτων.

«Πρόκειται για μία αναγνώριση του τεράστιου έργου των γιατρών και των νοσηλευτών, μία ανταπόδοση από την πλευρά μας της μεγάλης μάχης που έδωσαν. Είναι το ευχαριστώ μας προς όλους αυτούς τους ανθρώπους», αναφέρει από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας, Αντώνης Μιτζάλης.

Πώς θα γίνει η επιλογή

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη, επειδή η προσφορά αφορά γιατρούς και νοσηλευτές από όλα τα νοσοκομεία αναφοράς της χώρας και είναι πολύ πιθανό ο αριθμός των ενδιαφερομένων να αποδειχθεί υπερπολλαπλάσιος των πακέτων προσφορών, η «Δημωφέλεια» επέλεξε να στραφεί στο Υπουργείο Υγείας, ώστε με τη συνδρομή του να γίνει η επιλογή των δικαιούχων.
«Δυστυχώς, μέχρι στιγμής αντιμετωπίζουμε μία δαιδαλώδη γραφειοκρατία. Επιχειρήσαμε αρκετές φορές να έρθουμε σε επαφή με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ώστε να μας υποδείξουν εκείνοι τα νοσοκομεία αναφοράς που δέχθηκαν το μεγαλύτερο ζόρι. Στη συνέχεια εμείς θα μπορούμε να επικοινωνήσουμε με τους διευθυντές τους, ώστε να γίνει σωστά και δίκαια η αξιολόγηση και η επιλογή. Αυτό δεν κατέστη εφικτό έως τώρα, αλλά πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα. Μέσα στις επόμενες δύο ημέρες πιστεύω ότι θα έχουμε μία πιο ξεκάθαρη εικόνα», τονίζει ο κ. Αγγελίδης.

«Δεν είμαστε μόνο για χειροκρότημα»

Απόλυτα ικανοποιημένη από την έμπρακτη αναγνώριση του έργου των γιατρών και των νοσηλευτών από το Δήμο Καβάλας και τους ξενοδόχους της πόλης, δηλώνει στο ethnos.gr η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Αναστασία Αντωνίου.

Η ίδια τονίζει ότι σε όλους που έδωσαν τη μάχη από την πρώτη γραμμή δεν αρκεί μόνο το χειροκρότημα κι εκφράζει την ελπίδα αυτή η προσπάθεια να αποτελέσει την απαρχή, ώστε το έργο των εργαζόμενων στην Υγεία να αναγνωριστεί περαιτέρω από την Πολιτεία και να λυθούν τα μεγάλα προβλήματα στο χώρο.
«Οι συνάδελφοι στα νοσοκομεία αναφοράς έδωσαν τεράστιο αγώνα, δουλεύοντας πάρα πολλές ώρες και με ρίσκο τη δική τους υγεία. Είμαστε ικανοποιημένοι που αναγνωρίζεται και έμπρακτα η προσπάθειά τους. Ο Δήμος Καβάλας και οι ξενοδόχοι προσπαθούν να τους ευχαριστήσουν και να τους βοηθήσουν να απολαύσουν τις ομορφιές της πόλης μας. Ελπίζω να αναλάβουν και άλλοι δήμοι την ίδια πρωτοβουλία και η Πολιτεία να αναγνωρίσει περισσότερο την προσπάθεια των αφανών ηρώων και να λύσει τα εκκρεμή προβλήματα στο χώρο της Υγείας. Δεν είμαστε μόνο για το χειροκρότημα», υποστηρίζει η κυρία Αντωνίου.

διακοπέςγιατροίΚαβάλανοσηλευτέςΚορονοϊός