Ελλάδα|20.12.2018 10:01

Τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν υπερπτήση πάνω από το Καστελόριζο

Newsroom

Νέα παραβίαση από την τουρκική αεροπορία. Στον απόηχο των χθεσινών δηλώσεων του Πάνου Καμμένου και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έδωσαν τη δική τους απάντηση με νέα πρόκληση στο Αιγαίο. Νωρίς το πρωί της Πέμπτης 20 Δεκεμβρίου τουρκικά F-16 εισήλθαν στον ελληνικό εναέριο χώρο πάνω από το Καστελόριζο. 

Συγκεκριμένα, στις 08:43 το πρωί της Πέμπτης ζεύγος τουρκικών F-16 πέταξε 4.000 πόδια πάνω από το Καστελόριζο. Τα τουρκικά αεροσκάφη, δυο λεπτά αργοτερα (8:44) αποχώρησαν από το FIR Αθηνών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πάνος Καμμένος, βρισκόταν στο ακριτικό νησί από χθες, Τετάρτη με το ελικόπτερο του υπουργού Αμυνας να αναχωρεί από την Μεγίστη οκτώ λεπτά πριν μπουν τα τουρκικά μαχητικά αεροπλάνα στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Τις τελευταίες ημέρες, παρατηρείται μπαράζ τουρκικών προκλήσεων κι αξίζει να σημειωθεί ότι λίγες ημέρες πριν και συγκεκριμένα στις 17/12 υπήρξαν τέσσερις εμπλοκές με οπλισμένα τουρκικά αεροσκάφη στις περιοχές του Βορειοανατολικού, Κεντρικού και Νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Τουρκία παραβιάσεις