Ελλάδα|13.07.2020 21:35

Κορονοϊός: 15 Ιουλίου ξεκινούν οι πτήσεις από Μεγάλη Βρετανία

Newsroom

Από την Τετάρτη 15 Ιουλίου, η χώρα ανοίγει και για πτήσεις από τη Μεγάλη Βρετανία, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, προανήγγειλε περεταίρω άνοιγμα για χώρες όπως οι ΗΠΑ και οι Σουηδία

Συγκεκριμένα, ο κύριος Πέτσας ανακοίνωσε το άνοιγμα των πτήσεων από τη Σουηδία στις 22 Ιουλίου, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δούμε αμερικανούς τουρίστες στα τέλη Ιουλίου αν όλα πάνε καλά σε σχέση με τον κορονοϊό και με βασική προϋπόθεση όλοι να υπάγονται σε μοριακό έλεγχο 72 ώρες πριν εισέλθουν στη χώρα μας. 

Πρέπει, βεβαίως, να έχουμε κατά νου την επιδημιολογική κατάσταση των χωρών αυτών, που δεν κυμαίνεται σε καλά επίπεδα. Η Βρετανία, τις τελευταίες 48 ώρες μετρά πάνω από 1470 κρούσματα και 169 θανάτους, η Σουηδία, στο ίδιο χρονικό διάστημα μετρά 114 κρούσματα και συνολικά θρηνεί πάνω από 5.500 ανθρώπους από την πανδημία ενώ οι ΗΠΑ, που βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση παγκοσμίως με 3,5 εκατ. κρούσματα συνολικά μετρούν τις δύο τελευταίες ημέρες πάνω από 60.000 κρούσματα και 395 θανάτους.

Όπως αναφέρει η Μαρίλυ Λάππα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, ο λόγος που η Ελλάδα ανοίγει τα σύνορά της στις συγκεκριμένες χώρες υπό αυτές τις δυσμενείς συνθήκες είναι διότι αποτελούν τρεις βασικούς αιμοδότες της ελληνικής οικονομίας και κατ’ επέκταση του ελληνικού τουρισμού

Για παράδειγμα οι 3,5 εκατ. Άγγλοι τουρίστες που ήρθαν πέρυσι στη χώρα μας άφησαν συνολικές εισπράξεις 2,5 δισ. Ευρώ, οι 1,18 εκατ. τουρίστες από τις ΗΠΑ άφησαν 1,2 δισ Ευρώ και οι σχεδόν 412.000 Σουηδοί δαπάνησαν περίπου 258 εκατ. Ευρώ.

Στέλιος ΠέτσαςΣουηδίαΗΠΑΚορονοϊόςΜεγάλη Βρετανίαπτήσεις