Ελλάδα|20.12.2018 14:09

ΟΛΜΕ και ΔΟΕ στο υπουργείο Παιδείας: Ο Γαβρόγλου μάς εμπαίζει (pics+vid)

Κώστας Στάμου

Την υποβάθμιση των τίτλων σπουδών τους από το νέο σύστημα διορισμών που προωθεί το υπουργείο Παιδείας καταγγέλλουν δάσκαλοι και καθηγητές οι οποίοι αυτή την ώρα πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο στο Μαρούσι.

Περισσότεροι από 200 εκπαιδευτικοί, μέλη της ΟΛΜΕ, της Διδασκαλίκης Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) και του ΠΑΜΕ, οι οποίοι συμμετέχουν στην τρίωρη στάση εργασίας που κήρυξε η ΟΛΜΕ, με πανό και πλακάτ βρίσκονται έξω από την κεντρική είσοδο του υπουργείου Παιδείας και ζητούν συνάντηση με τον Κώστα Γαβρόγλου προκειμένου να θέσουν τις προτάσεις τους για το πλαίσιο διορισμών.

Όπως λένε, με το νέο σύστημα το 50% της μοριοδότησης θα προκύπτει από την προϋπηρεσία και το βασικό τους πτυχίο και το υπόλοιπο 50% από την κατοχή ακαδημαϊκών τίτλων (μεταπτυχιακό, διδακτορικό), κάτι που τους αναγκάζει σε περαιτέρω εκπαίδευση ώστε να διοριστούν.

Στο πλευρό τους βρίσκονται και οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί οι οποίοι ζητούν επιπλέον προσλήψεις για τις κενές θέσεις στα σχολεία καθώς εδώ και ένα χρόνο οι προσλήψεις τους παραμένουν στον "αέρα".

Το ethnos.gr βρίσκεται στη συγκέντρωση της ΔΟΕ:

συγκέντρωσηεκπαιδευτικοίυπουργείο Παιδείας