Ελλάδα|17.07.2020 18:52

Κορονοϊός: Αναστάτωση στη Σαντορίνη μετά το κρούσμα σε τουρίστρια - Αρνητική η οικογένειά της

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Αναστάτωση επικρατεί στη Σαντορίνη μετά την αποκάλυψη ότι βρέθηκε κρούσμα κορονοϊού σε τουρίστρια από τη Ρουμανία. Η γυναίκα είχε φθάσει στο νησί με πτήση τσάρτερ, αναφέρουν έγκυρες πηγές του ethnos.gr και γι' αυτό και υπεβλήθη σε τεστ στο αεροδρόμιο από το ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρίσκεται στο νησί.

Το δείγμα, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές του ethnos.gr, εστάλη στην Αθήνα στο ΕΚΕΑ προκειμένου να εξετασθεί. Η γυναίκα με τον σύζυγο και τα δύο τους παιδιά είχαν παραμείνει στο ξενοδοχείο τους μέχρι να βγει το αποτέλεσμα του εργαστηριακού ελέγχου, όπως, άλλωστε, προβλέπεται και από τη σχετική νομοθεσία της χώρας μας. Το τεστ της Ρουμάνας τουρίστριας βγήκε τελικώς θετικό με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στο νησί. Εξάλλου, έχει ξεκινήσει για τα καλά η τουριστική περίοδος και οι ήδη περιορισμένες κρατήσεις θα μπορούσαν να επηρεαστούν περαιτέρω.

Να σημειωθεί ότι η τουρίστρια είναι ασυμπτωματική, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ethnos.gr.

Αρνητική η οικογένεια

Πάντως, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στο ειδικό τεστ υπεβλήθησαν τόσο ο σύζυγός της όσο και τα δύο τους παιδιά και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι και οι τρεις είναι αρνητικοί. Η οικογένεια μαζί με τη μητέρα που βρέθηκε θετική έχουν μεταφερθεί στο ξενοδοχείο καραντίνας της Σαντορίνης και διαμένουν σε δύο ξεχωριστά δωμάτια.

Αναμένεται να παραμείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες όπως προβλέπεται. Πάντως, το κρούσμα εντοπίσθηκε σε μία περίοδο που οι επιχειρηματίες της Σαντορίνης προσπαθούν να σώσουν την τουριστική χρονιά, δεδομένου ότι μέχρι στιγμής στο νησί παρατηρείται μειωμένη κίνηση σε σύγκριση φυσικά με τις προηγούμενες χρονιές.

Αντίστοιχο φόβο έχουν, όμως, και όλες οι τοπικές αρχές και οι δήμαρχοι όλων των νησιών, αφού πιθανά κρούσματα θα μπορούσαν να αλλάξουν τη θετική επιδημιολογική εικόνα, ειδικά των νησιωτικών περιοχών που αναμένουν με αγωνία να δουν πώς θα κινηθεί ο τουρισμός

κρούσματαΣαντορίνηΚορονοϊός