Ελλάδα|20.07.2020 10:11
Ήπειρος: Απομάκρυναν όλμο του 2ου παγκοσμίου πολέμου-Εκκενώθηκαν σπίτια
NewsroomΣτην απομάκρυνση όλμου από τις Σελλάδες, προχώρησε την Κυριακή το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) του Ελληνικού Στρατού. Ο όλμος, διαμέτρου 81 χιλιοστών, από την περίοδο του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια εργασιών το μεσημέρι της Κυριακής.
Αμέσως ενημερώθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας η οποία, αφού απέκλεισε το σημείο, ενημέρωσε το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) του Ελληνικού Στρατού. Εκκενώθηκαν οι οικίες περιμετρικά του σημείου στο οποίο εντοπίστηκε ο όλμος, ενώ έσπευσε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για κάθε ενδεχόμενο.
Το κλιμάκιο του ΤΕΝΞ, μετά τον έλεγχο της περιοχής, προχώρησε στην ασφάλιση και μεταφορά του όλμου, σε λατομείο ώστε να καταστραφεί με ελεγχόμενη έκρηξη.
Διαβάστε ακόμη
- Viral βίντεο τους έστειλε φυλακή: Η απάτη με τα στημένα τροχαία - Πήραν αποζημιώσεις 80.000 δολαρίων
- Καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη: 30χρονος παραβίασε τον μισό ΚΟΚ και... μάζεψε πρόστιμα 18.590 ευρώ
- «Φτιάξε ένα καλό, το χθεσινό ήταν πικρό»: Ψυχολόγος του Πειραιά σε κύκλωμα ναρκωτικών - Η «καβάτζα», το ghost phone και η τραγουδίστρια
- Πανσέληνος Αυγούστου 2026: Μαγευτικές εικόνες από το «Φεγγάρι του Οξύρρυγχου»