Ελλάδα|22.07.2020 14:28

Μυτιλήνη: Βαν έπεσε σε συγκεντρωμένους που διαδήλωναν κατά προσφύγων - μεταναστών

Newsroom

Έξι τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά, είναι ο απολογισμός ενός περιστατικού που συνέβη κάτω από περίεργες συνθήκες αργά το βράδυ της Τρίτης στη Μυτιλήνη, όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε συγκεντρωμένα άτομα στην περιοχή της ΔΕΗ.

Η συγκέντρωση είχε πραγματοποιηθεί στη σκιά των γεγονότων στα ελληνοτουρκικά, αλλά και της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται από το μεσημέρι της Τρίτης στην περιοχή της Θερμής Λέσβου. Το κάλεσμα έγινε μέσω διαδικτύου, με τον ισχυρισμό ότι η πυρκαγιά είναι εσκεμμένη ενέργεια από μετανάστες και φίλα προσκείμενους στην Τουρκία, που έχουν στόχο να προβούν και σε άλλους εμπρησμούς στο νησί. Οι συγκεντρωμένοι συζητούσαν τρόπους αντίδρασης.

Στις 11 το βράδυ, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, διερχόμενο αυτοκίνητο που οδηγούσε ηλικιωμένος έπεσε πάνω στο συγκεντρωμένο πλήθος και σε σταθμευμένα δίκυκλα, παρασέρνοντας τον κόσμο και τραυματίζοντας συνολικά έξι άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο από τους τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να υπάρξει ενημέρωση από το νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Αστυνομικές πηγές έλεγαν στο ethnos.gr πως προς το παρόν το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως τροχαίο ατύχημα και δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής στοιχεία που να δείχνουν ότι πρόκειται για κάτι άλλο. Σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή, ο οδηγός πιθανόν να σάστισε βλέποντας μπροστά του τους συγκεντρωμένους και έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Λέσβου stonisi.gr, που επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες, πριν από το ατύχημα άτομα που συμμετείχαν στη συγκέντρωση είχαν επιτεθεί σε ένα βαν που ανήκει σε ΜΚΟ, το οποίο κατάφερε να ξεφύγει με τη συνδρομή της αστυνομίας, ενώ ομάδες συγκεντρωμένων, που ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο, κινήθηκαν και προς το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.

Η πυρκαγιά στη θέση Καλλιθέα της Θερμής Λέσβου καίει για δεύτερη μέρα σε δύσβατη δασική περιοχή. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στην περιοχή επιχειρούν από το πρωί 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα και η εικόνα της είναι καλύτερη από χθες, χωρίς ωστόσο να έχει τεθεί ακόμα υπό έλεγχο.

Οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης αποτελούνται από 36 πυροσβέστες και 19 οχήματα, 36 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ομάδες εθελοντών και οχήματα ΟΤΑ (βυτιοφόρα και μηχανήματα έργου)

τραυματίεςΜυτιλήνηπαράσυρσηπυρκαγιάδιαδήλωση