Ελλάδα|30.07.2020 13:33

Τραγωδία στη Βαρυμπόμπη: Εψαχναν για χρυσό; Πώς έπεσαν νεκροί οι τρεις άνδρες

Newsroom

Τα αίτια της τραγωδίας τα ξημερώματα στη Βαρυμπόμπη, σε φρεάτιο σε δασική περιοχή, όπου βρέθηκαν νεκροί τρεις άνδρες, ηλικίας 40-50 ετών, προσπαθούν να αναζητήσουν οι Αρχές.

Οι τρεις άνδρες αναζητούνταν από το βράδυ της Τετάρτης και όπως ανέφερε η Πυροσβεστική στην επιχείρηση ανάσυρσής τους συμμετείχαν 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα. Σημειώνεται πως η ΕΛ.ΑΣ. προσήγαγε τρία άτομα που βρέθηκαν στο σημείο, ένας εκ των οποίων ήταν και αυτός που έκανε το τηλεφώνημα στις Αρχές, δίνοντας στους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση ακριβείς οδηγίες και συντεταγμένες για το πώς θα φτάσουν στο φρεάτιο για να εντοπίσουν τους τρεις νεκρούς άνδρες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπάρχει υποψία εγκληματικής ενέργειας, καθώς ο άνθρωπος αυτός που επικοινώνησε με την Αστυνομία είπε πού ακριβώς βρίσκονταν οι νεαροί, δίνοντας έως το Αζιμούθιο.

Για το ζήτημα μίλησε στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega ο Σπύρος Βρεττός, δήμαρχος Αχαρνών, σύμφωνα με τον οποίο, πρόκειται για τρεις άνδρες 40-50 ετών ενώ το πηγάδι βάθους οκτώ μέτρων το είχαν σκάψει οι ίδιοι. Οι πρώτες εκτιμήσεις γύρω από τον θάνατό τους κάνουν λόγο για αναθυμιάσεις. Ο κ. Βρεττός ανέφερε, επίσης, πως «πιθανόν δεν υπάρχει εγκληματική ενέργεια». Σύμφωνα με πληροφορίες, τα θύματα φαίνεται πως έψαχναν για χρυσό.

Σε αυτή την εκτίμηση φαίνεται να καταλήγουν οι έρευνες των Αρχών, καθώς η Πυροσβεστική εντόπισε στο σημείο μία αυτοσχέδια σκάλα, με την οποία κατέβαιναν στον πυθμένα του πηγαδιού, τη γεννήτρια, την οποία είχαν τοποθετήσει επίσης μέσα στο πηγάδι καθώς και έναν αυτοσχέδιο σωλήνα που είχαν τοποθετήσει για να βγαίνουν τα αέρια από τις εργασίες τους.

αστυνομίαφρεάτιοχρυσόςΒαρυμπόμπη