Ελλάδα|21.12.2018 17:48

Αντικύθηρα: 500 ευρώ το δέλεαρ για να προσελκύσει πολύτεκνες οικογένειες

Newsroom

Στα Αντικύθηρα μένουν μόλις 24 κάτοικοι. Το νησί, όπου πριν από 40 χρόνια ζούσαν 300 κάτοικοι, έχει ερημώσει. Γι' αυτό και η Μητρόπολη Κυθήρων και Μονεμβασιάς, προκειμένου να αποκτήσει πάλι ζωή, προσφέρει -σε συνεργασία με τον δήμο και την τοπική κοινότητα- επίδομα 500 ευρώ, στέγη αλλά και τρόφιμα σε πολύτεκνες οικογένειες που θα αποφασίσουν να μείνουν μόνιμα στο νησί. 

Ο πρόεδρος του νησιού Ανδρέας Χαρχαλάκης, μιλώντας στο iefimerida, τόνισε ότι το νησί έχει ανάγκη για νέες οικογένειες ώστε τα Αντικύθηρα να αποκτήσουν και πάλι παιδικές φωνές. Γι' αυτό σημειώνει ότι «οι ειδικότητες των ανθρώπων που αναζητάμε είναι φούρναρης, οικοδόμος, ψαράς αλλά και κτηνοτρόφος. Αυτοί οι άνθρωποι θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν ένα αξιοπρεπές μεροκάματο στα Αντικύθηρα».

Από τη μέρα που έγινε γνωστό από την τηλεόραση ότι η Μητρόπολη έχει ξεκινήσει αυτή τη δράση σε συνεργασία με το δήμο, ο δήμαρχος αναφέρει ότι έχει δεχτεί τουλάχιστον 15 τηλεφωνήματα από πολύτεκνες οικογένειες, οι οποίες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα λόγω κρίσης.

Αντικύθηρα