Ελλάδα|24.08.2020 13:52

Εκρηξη στο λιμάνι του Ηρακλείου - Πληροφορίες για τραυματίες

Newsroom

Έκρηξη σημειώθηκε σε πλοίο στο λιμάνι του Ηρακλείου λίγο πριν από τις 10:00 το πρωί της Δευτέρας 24 Αυγούστου, με τις Αρχές να βρίσκονται σε συναγερμό. H έκρηξη σημειώθηκε στο μηχανοστάσιο πλοίου που βρίσκεται δεμένο στο λιμάνι, όπου ήταν σε εξέλιξη εργασίες συντήρησης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν τέσσερις εγκαυματίες, εκ των οποίων ο ένας 30 ετών και μηχανικός Γ' του πλοίου, έχει τραυματιστεί πιο σοβαρά και χρειάστηκε να διασωληνωθεί. 

Και οι τέσσερις εγκαυματίες είναι εργαζόμενοι στο πλοίο, ενώ όπως μετέδωσε το OPEN TV, το πλοίο εκτελούσε τη γραμμή Ηράκλειο - Πειραιάς και είχε φτάσει στο λιμάνι του Ηρακλείου το πρωί. Μέχρι στιγμής, άγνωστα παραμένουν τα αίτια της έκρηξης, ωστόσο οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ένα καζάνι ατμού στο μηχανοστάσιο του πλοίου έσκασε. Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μαζί με τον γιατρό και παρέλαβαν τους εγκαυματίες προκειμένου να τους μεταφέρουν στο ΠΑΓΝΗ. Eπίσης, στο σημείο βρίσκονται πυροσβεστικά οχήματα και άνδρες του λιμενικού, οι οποίοι και απέκλεισαν την περιοχή. 

«Κλιμάκια του Λιμεναρχείου Ηρακλείου, έχουν ήδη ξεκινήσει την έρευνα, προκειμένου να δούμε πώς ακριβώς σημειώθηκε η έκρηξη και τα αίτιά της. Το σίγουρο είναι ότι αφορά τον χώρο του μηχανοστασίου και μέχρι αυτή την ώρα η εκτίμηση είναι ότι έσκασε μια αντλία. Επίσης, κλιμάκιο βαθμοφόρων συνοδεύει τους τραυματίες στο ΠΑΓΝΗ», δήλωσε ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ηρακλείου, Αντιπλοίαρχος ΛΣ. Ευθύμιος Δουβής, σχετικά με το συμβάν.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το OPEN TV, το δρομολόγιο που ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιήσει το πλοίο σήμερα το βράδυ, αναβάλλεται, βάσει των έως τώρα δεδομένων. 

Με πληροφορίες από ekriti.gr, cretapost.gr

έκρηξηλιμάνιπλοίοΗράκλειο