Ελλάδα|24.12.2018 10:19

Καιρός-Καλλιάνος: Άσπρα Χριστούγεννα-Κρύο και χιόνια! (vid)

Newsroom

Για σήμερα, Δευτέρα (24/12), τοπικές βροχές αναμένεται να πέσουν στα Δυτικά, από το μεσημέρι και μετά, ασθενούς εντάσεως, ενώ άστατος θα είναι ο καιρός και στα Βόρεια. Ωστόσο, από το βράδυ, ο καιρός το γυρίζει ακόμα και σε χιονιά στις βόρειες περιοχές της Μακεδονίας και τις επόμενες μέρες, τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε όλη την επικράτεια.

Για την Αττική, θα πρέπει να περιμένουμε σήμερα, πολύ μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 18 βαθμούς, όμως από τη νύχτα ο καιρός θα αλλάξει.

Στη Θεσσαλονίκη, θα υπάρχει λίγη παραπάνω συννεφιά, όμως από το απόγευμα προς το βράδυ θα βρέξει στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας, ενώ στα γύρω ορεινά, αναμένεται να πέσουν και κάποιες νιφάδες χιονιού.

Για την ημέρα των Χριστουγέννων, ωστόσο, αναμένεται άστατος καιρός κι από Βορρά προς Νότο, έρχεται κακοκαιρία με πτώση της θερμοκρασίας, βροχές, καταιγίδες κι ανέμους. Τα φαινόμενα των χιονοπτώσεων, στις 26/12, θα περιοριστούν στην Αττική, την Βοιωτία, στην Εύβοια και στα ορεινά των Κυκλάδων και της Κρήτης.

Στην Αττική, την Τετάρτη το πρωί μέχρι και το μεσημέρι, θα ρίξει χιόνι στα Βόρεια του νομού από τα 300 μέτρα και πάνω. Περιοχές όπως η Κηφισιά, οι Θρακομακεδόνες, θα δουν... άσπρη μέρα.

καιρόςκαιρός Χριστουγέννων