Λάρισα: Κλείνει το ιστορικό σχολείο Τσαριτσάνης - Λειτουργούσε από το 1960
NewsroomΤο ιστορικό σχολείο Τσαριτσάνης στην Ελασσόνα, η «Οικονόμειος Σχολή», κλείνει έπειτα από 60 χρόνια λειτουργίας, λόγω έλλειψης μαθητών. Πρόκειται για το αρχαιότερο σχολείο στη Θεσσαλία και ένα από τα αρχαιότερα της Ελλάδας, το οποίο λειτουργεί από το 1690, τα τελευταία χρόνια ως γυμνάσιο ενώ καλύπτει και λυκειακές τάξεις.
Η είδηση έχει προκαλέσει αντιδράσεις τόσο στους κατοίκους όσο και σε τοπικούς φορείς. Μιλώντας σχετικά στην ΕΡΤ, η διευθύντρια του σχολείου, Γεωργία Κουτσάη, δήλωσε: «Το σχολείο έχει μια δυναμικότητα περίπου 70 μαθητών. Λειτουργούν όλες οι τάξεις του γυμνασίου (και οι 3) και οι τρεις λυκειακές τάξεις ευελπιστούμε ότι θα λειτουργήσουν φέτος, γιατί έχουμε πρόβλημα με την Γ' Λυκείου. Είναι ένα ιστορικό σχολείο αλλά ταυτόχρονα ένα σύγχρονο σχολείο που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα, απεναντίας έχουν τ' άλλα σχολεία να ζηλέψουν από αυτό Υπάρχει η υλικοτεχνική υποδομή, υπάρχουν εργαστήρια, υπάρχει βιβλιοθήκη, υπάρχουν εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων, άρα μπορούμε να λειτουργήσουμε».
Περισσότερα, στο βίντεο που ακολουθεί:
- Το σενάριο για πρόωρες εκλογές, οι συμπράξεις των εσωκομματικών μηχανισμών στο ΠΑΣΟΚ και η περίεργη κριτική του συντονιστή του Ινστιτούτου Τσίπραα
- Ξεκίνησε το Ισραήλ έναν πόλεμο στο Ιράν βασισμένο σε λάθος εκτιμήσεις; Η «αυτο-τρικλοποδιά» και το... δεύτερο Σουέζ
- Γιατί η κυβέρνηση βάζει στο στόχαστρο το ΠΑΣΟΚ: «Φλερτ» στο κεντρώο κοινό με αφήγημα σταθερότητας
- Θρίλερ στου Ζωγράφου: Πώς αποκαλύφθηκε η φρίκη - Η σφραγισμένη πόρτα και οι ισχυρισμοί του 54χρονου για τις δύο νεκρές