Ελλάδα|19.09.2020 14:21

Κακοκαιρία Ιανός: Πού έπεσε η περισσότερη βροχή - Πόσα χιλιοστά καταγράφηκαν στην Καρδίτσα

Newsroom

Στην Καρδίτσα με 188 χιλιοστά βροχής και στο Μουζάκι Καρδίτσας με 158 χιλιοστά βροχής σημειώθηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης από την κακοκαιρία Ιανός, κατά τη διάρκεια της Παρασκευής, σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Ακολούθησαν η Μυρίκη Καρπενησίου με 138, η Λαμία με 133 και η Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας με 121 χιλιοστά, αντίστοιχα. Σήμερα, στο πρώτο μισό του Σαββάτου, η περισσότερη βροχή φαίνεται να έχει πέσει στο Πολύδροσο Φωκίδας (96 χιλιοστά), στη Σέττα Ευβοίας (95), στην Αμφίκλεια (80) και στο Καρπενήσι (75).

Όμως, λόγω των διακοπών ρεύματος, αρκετοί σταθμοί του Αστεροσκοπείου, όπως αυτοί στη Λαμία, στο Μουζάκι και στην Καρδίτσα είναι πλέον εκτός σύνδεσης, με αποτέλεσμα οι βροχές που παρουσιάζονται σήμερα, να είναι μικρότερες των πραγματικών, σύμφωνα με το meteo.

Ποιες περιοχές θα βρεθούν στη δίνη του κυκλώνα τις επόμενες ώρες

κακοκαιρία Ιανός «σφυροκοπά» για δεύτερο συνεχόμενο 24ωρο τη χώρα και το πέρασμά της έχει αποβεί καταστροφικό για το σύνολο σχεδόν της δυτικής Ελλάδας, με τις περιοχές που έχουν χτυπηθεί αδυσώπητα να είναι το κεντρικό Ιόνιο και δη η Ιθάκη, η Κεφαλονιά και η Ζάκυνθος. H μεταστροφή του κυκλώνα προς τη Θεσσαλία προκάλεσε τεράστιες καταστροφές σε ΚαρδίτσαΦάρσαλαδυστυχώς θρηνήσαμε μια ανθρώπινη ζωή, ενώ υπάρχουν κι αγνοούμενοι.

Το δυσάρεστο είναι ότι ο μεσογειακός κυκλώνας δεν θα μας αφήσει σύντομα στην...ησυχία μας και θα ταλαιπωρήσει αρκετές περιοχές της χώρας κατά τη διάρκεια της ημέρας, με τα φαινόμενα να είναι εντονότερα από το απόγευμα και μετά. Στη δίνη του κυκλώνα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open TVΚλέαρχο Μαρουσάκη, στο επίκεντρο της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες θα είναι βρεθούν η ανατολική και βορειοανατολική Στερεά, η Πελοπόννησος και οι Κυκλάδες. Σ' αυτές τις περιοχές θα αναμένονται πολλές βροχές και καταιγίδες, ενώ πηγαίνοντας προς το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται η κεντρική και νότια Πελοπόννησος και περιοχές όπως η Κόρινθος, το Αργος, η Σπάρτη, καθώς και τα Κύθηρα θα δεχθούν μεγάλο όγκο νερού. Τα φαινόμενα θα επιμείνουν στην Πελοπόννησο και τη νύχτα και θα υπάρξουν και πλημμυρικά φαινόμενα.

«Σφοδρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται τις επόμενες ώρες στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο που προς το βράδυ και αύριο μέχρι και το βράδυ θα επηρεάσουν πρώτα τα δυτικά τμήματα της Κρήτης και στη συνέχεια τα κεντρικά και κυρίως τα νότια παράλια με ιδιαίτερα υψηλό τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων σε όλες τις παραπάνω προαναφερθείσες περιοχές» τονίζει με αναρτησή του στο facebook ο Κλέαρχος Μαρουσάκης και συνεχίζει:

Λάβετε μέτρα προστασίας και συνεχίζετε να μένετε ενημερωμένοι μέχρι και την ολοκλήρωση του φαινομένου. Στο επισυναπτόμενο βίντεο αποτυπώνεται ο εκτιμώμενος όγκος νερού ανά τρίωρο σε χιλιοστά από τα προγνωστικά μας συστήματα, ο οποίος μπορεί να διαφέρει από την πραγματικότητα είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω».

ΚαρδίτσακακοκαιρίαΙανόςβροχή