Ελλάδα|19.09.2020 20:26

Κακοκαιρία Ιανός: Αυτοψία στις περιοχές της καταστροφής - Συγκλονίζουν τα βίντεο

Newsroom

Δύο νεκροί, δύο αγνοούμενοι, εκατοντάδες εγκλωβισμένοι και βιβλικές καταστροφές, είναι ο μέχρις στιγμής δραματικός απολογισμός της σφοδρής κακοκαιρίας του Ιανού που έπληξε την Ελλάδα, με επίκεντρο τη Θεσσαλία και τη Μαγνησία. Η πόλη της Καρδίτσας έχει μετατραπεί σε μία απέραντη λίμνη.

Οι κάτοικοι είναι αποκλεισμένοι, χωρίς νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και τηλεπικοινωνίες, ενώ ολική είναι η καταστροφή στις περιοχές των Φαρσάλων και του Αλμυρού Βόλου. Οι ώρες τρόμου και αγωνίας που έζησαν επί ώρες οι κάτοικοι περικυκλωμένοι από τα ορμητικά νερά των χειμάρρων, είναι συγκλονιστικές. Οι καταστροφές σε σπίτια, καταστήματα και καλλιέργειες είναι ανυπολόγιστες. Τα στιγμιότυπα που κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός είναι συνταρακτικά.

Δείτε σε βίντεο τι κατέγραψαν οι ανταποκριτές του Open Tv στις περιοχές οι οποίες επλήγησαν από την κακοκαιρία με το όνομα Ιανός.

Μητέρα εγκλωβισμένης: Κραυγή αγωνίας – Έκκληση για βοήθεια

Μια μητέρα εγκλωβισμένης από τη θεομηνία που έπληξε τη Θεσσαλία κάνει έκκληση για βοήθεια για να απεγκλωβιστεί.

Κατέρρευσαν τμήματα δρόμων, κτιρίων και γεφυρών από την κακοκαιρία.

Καρδίτσα: Οι χείμαρροι σάρωσαν τα πάντα

Ολόκληρη η πόλη της Καρδίτσας έχει μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση, χωρίς τηλεπικοινωνίες και η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη αφού οι χείμαρροι σάρωσαν τα πάντα.

Αργιθέα: Αποκλεισμένα τα χωριά λόγω της κακοκαιρίας – Έκκληση για βοήθεια

Ο δήμαρχος Αργιθέας, Ανδρέας Στεργίου μεταφέρει τις εικόνες από τις καταστροφές που προκάλεσε η θεομηνία στην περιοχή που είχε ως αποτέλεσμα να αποκλειστούν χωριά.

Θεσσαλία: Εικόνες αποκάλυψης – Ολοκληρωτική καταστροφή από την κακοκαιρία

12.000 στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων στην περιοχή των Τρικάλων σκεπάστηκαν από νερό εξαιτίας από τη θεομηνία που έπληξε την περιοχή ενώ έχουν πνιγεί αιγοπρόβατα.

Αλμυρός Βόλου: Καταστράφηκαν υποδομές και οδικό δίκτυο

Σοκ και δέος στον Αλμυρό Βόλου από τη θεομηνία, καταστράφηκαν υποδομές και οδικό δίκτυο ενώ τρεις εργαζόμενοι προκειμένου να γλυτώσουν από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου πιάστηκαν από κλαδιά δέντρου για να σωθούν.

Ο Δήμαρχος Μουζακίου για την 43χρονη αγνοούμενη

Για τον εντοπισμό του αυτοκινήτου της 43χρονης αγνοούμενης από την περιοχή και τις καταστροφές και τα προβλήματα που άφησε στο δήμο Μουζακίου ο κυκλώνας «Ιανός», μίλησε στο OPEN ο δήμαρχος Μουζακίου Φάνης Στάθης.

Μουζάκι: Κόπηκε γέφυρα – Κατέρρευσε το κέντρο υγείας

Το μισό κτήριο του κέντρου υγείας στο Μουζάκι Καρδίτσας έχει καταρρεύσει και είναι ευτύχημα που δεν υπήρξε κάποιο θύμα.

Μεγάλες καταστροφές σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά από τον «Ιανό»

Πολλά τα προβλήματα σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη μετά την επέλαση του κυκλώνα «Ιανού», με κυριότερο την παροχή ρεύματος στις περιοχές.

Πλημμύρισαν σπίτια στα Λουτρά Ωραίας Ελένης

Στην Κορινθία, ο οικισμός των Λουτρών Ωραίας Ελένης, πλημμύρισε, από την κακοκαιρία.

Σε απόγνωση οι κάτοικοι στο Βασιλί Φαρσάλων

Δεν μπορούν να πιστέψουν αυτά που βλέπουν οι κάτοικοι στο Βασιλί Φαρσάλων που η φονική κακοκαιρία εκεί άφησε πίσω της πλημμυρισμένους δρόμους και σπίτια, μεγάλες καταστροφές αλλά και μία νεκρή γυναίκα. Συγκλονίζει η μαρτυρία μίας κατοίκου της περιοχής που ήταν στη βεράντα όταν άκουσε τις καμπάνες του χωριού να χτυπούν στις 3 το πρωί μέσα στη βροχή και πήραν το αυτοκίνητο και έφυγαν.

Πλημμύρισε ο Πρόδρομος Καρδίτσας

Μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στην Καρδίτσα από την κακοκαιρία. Στο χωριό Πρόδρομος τα πάντα έχουν πλημμυρίσει.

κακοκαιρίαΙανόςκαιρός